ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνες και δια θαλάσσης για τον 40χρονο Βολιώτη

ερευνες-και-δια-θαλάσσης-για-τον-40χρονο-851206

Ακαρπες οι μέχρι τώρα έρευνες και οι οικείοι του αγωνιούν για τη ζωή του

Ερευνες και δια θαλάσσης ξεκίνησαν σήμερα το πρωί για τον εντοπισμό του 40χρονου Βολιώτη Απόστολου Στριμπάκο, που αγνοείται από την Δευτέρα το απόγευμα.

Εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, μετά από εντολή του κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, με σκάφος «χτενίζουν» το παραλιακό μέτωπο του Βόλου.

Επιπλέον το τμήμα Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, μετά από κλήση του Λιμεναρχείου Βόλου και του Χαμόγελου του Παιδιού συνέχισε για δεύτερη ημέρα τις έρευνες, πλέον στην θαλάσσια περιοχή Άναυρος – Πλάκες – Αγριά – Πευκάκια για τον 40χρονο αγνοούμενο. Στις έρευνες συμμετείχε το Διασωστικό σκάφος της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας με 4μελές πλήρωμα και πλήρη διασωστικό εξοπλισμό.

Την χθεσινή ημέρα επιχείρησαν συνολικά 14 διασώστες της ΕΟΔ και κάλυψαν τις περιοχές, το πρωί: Μελισσιάτικα – Γλαφυρές – Αγ. Γεράσιμος –Αγ. Βαρβάρα – Άσυλο – Χιλιαδού – Μεταμόρφωση – Φυτόκο -Περιοχή Άσπρες Πεταλούδες – Αγ. Παρασκευή – Αγ. Ονούφριος – Κουκουράβα – Άνω Βόλος – Άλλη Μεριά – Ανακασιά – Λόφος Επισκοπής – Περιοχή Γηροκομείου – Αγ. Αικατερίνη – Φυτόκο – Κλήμα – Αγ. Ταξιάρχης – Γοργουπήκοο – περιοχή Χρυσοχοίδη – Λουτζίκα – Κογιάτικα – Αγ. Αικατερίνη – Νέα Δημητριάδα, ενώ το απόγευμα καλύφθηκαν οι περιοχές Διμηνίου – Πευκάκια – Αλυκών – Αγ. Στέφανο – Περιοχή Νέας Ιωνίας – Περιοχή Αγριάς – Σουτραλί.

Ωστόσο, οι έρευνες είναι ως τώρα χωρίς αποτέλεσμα.

Επιπλέον, χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας έψαχναν σε κάθε σημείο όπου ο αγνοούμενος θα μπορούσε να βρίσκεται, σε πάρκα και πλατείες στο κέντρο του Βόλου, εκκλησίες, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαν σημείο ζωής του.

Ερευνες έγιναν και στην περιοχή Φυτόκου μετά από αναφορά πολίτη ότι εθεάθη να κινείται στην περιοχή, επίσης δίχως αποτέλεσμα.

Οι έρευνες των εθελοντών και των αστυνομικών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, όμως γίνονται στα τυφλά γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία για το πού μπορεί ο 40χρονος να έχει μετέβη την τελευταία φορά όταν έφυγε από το σπίτι του που βρίσκεται στην περιοχή Χρυσοχοΐδη.

Ο 40χρονος Απόστολος Στριμπάκος εξαφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα και από τους συγγενείς του έχει γίνει δήλωση εξαφάνισης στην Αστυνομία.

Επισημαίνεται ότι ο Απόστολος Στριμπάκος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Χθες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε missing alert.

Στην ανακοίνωση του Missing Alert από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρεται:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Απόστολου σήμερα (σημ. χθες) και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου κατόπιν αιτήματος των συγγενών του, καθώς συντρέχουν λόγοι οι οποίοι υποδεικνύουν ότι η ζωή του ενδέχεται να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Απόστολος έχει ύψος 1,75μ., 65κ. βάρος, έχει μαύρα μαλλιά και καφέ μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε σκούρο μπλε σορτς, σκούρα μπλε κοντομάνικη μπλούζα και θαλασσί παπούτσια.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Απόστολος αντιμετωπίζει δυσκολίες στη επικοινωνία και ενδέχεται να μην ανταποκριθεί λεκτικά σε περίπτωση που κάποιος τον πλησιάσει. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όποιος τον δει να διατηρήσει οπτική επαφή μαζί του και να καλέσει άμεσα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000», καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας», προτρέπει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου