ΤΟΠΙΚΑ

Σέρβα εξετάζεται για κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

σέρβα-εξετάζεται-για-κορονοϊό-στο-νοσ-1751

Ελήφθη επίχρισμα για κορονοϊό και δόθηκαν οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό

Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού χθες στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Αλλοδαπή υπήκοος Σερβίας, που βρίσκεται στο Πήλιο για διακοπές, μετέβη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου με πυρετό. Αμεσα οι γιατροί κίνησαν όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την εξέταση της ασθενούς, με την οποία υπήρχε επικοινωνία νωρίτερα της επίσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει επίμονο πυρετό εδώ και μέρες. Οι γιατροί την εξέτασαν και της πήραν επίχρισμα. Στη συνέχεια έδωσαν οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται σήμερα Πέμπτη.

Πάντως, η αλλοδαπή τουρίστρια βρίσκεται στο Πήλιο εδώ και δεκαπέντε μέρες και όταν έφυγε από τη χώρα της είχε υποβληθεί σε τεστ και είχε διαπιστωθεί ότι ήταν αρνητική στον κορονοϊό, όπως φέρεται η ίδια να υποστηρίζει.

Δείγματα από άλλες δύο ασθενείς

Χθες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπούλειου ελήφθη επίχρισμα από άλλες δύο ασθενείς για λόγους πρόληψης. Πρόκειται για δύο Βολιώτισσες, ηλικίας 25 και 70 ετών οι οποίες είχαν πυρετό. Από το Αχιλλοπούλειο αναμένουν να βγουν τα αποτελέσματα σήμερα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι σχεδόν απίθανο να έχουν προσβληθεί από τη νόσο καθώς τα συμπτώματά τους φαίνεται να έχουν πηγή προέλευσης άλλη παθολογία.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου