ΤΟΠΙΚΑ

Κρίθηκαν ατιμώρητοι για διακίνηση ηρωίνης τέσσερις Βολιώτες

κρίθηκαν-ατιμώρητοι-για-διακίνηση-ηρ-2691

Το Τριμελές Κακουργημάτων τους αθώωσε, αναγνωρίζοντας ότι ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών

Ατιμώρητοι κρίθηκαν προχθές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τέσσερις Βολιώτες, που συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2015 ως μέλη περιφερειακής οργάνωσης που διακινούσε ηρωίνη.

Στην επιχείρηση της Αστυνομίας σε Βόλο και Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2015 είχε κατασχεθεί ποσότητα ηρωίνης βάρους 904 γραμμαρίων. Συνολικά οχτώ άτομα είχαν κατηγορηθεί για σύσταση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Προχθές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάστηκαν οι τέσσερις, που είχαν περιφερειακό ρόλο. Το Δικαστήριο τους αθώωσε από τις κατηγορίες λαμβάνοντας υπόψη του την εξάρτησή τους από τις ναρκωτικές ουσίες.

Κρίνοντας ότι οι ποσότητες ναρκωτικών που κατελήφθησαν να έχουν επάνω τους ήταν για ιδία χρήση τους απάλλαξε από τις κατηγορίες.

Νωρίτερα το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε σύσταση σε συμμορία. Εντούτοις, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκρινε ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν είχαν ενταχθεί είτε σε εγκληματική οργάνωση είτε σε συμμορία με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών που αναφέρονται σε χρήστες. Από τους δικηγόρους υπεράσπισης ήταν και ο Βασίλης Μπρούζος.

Επισημαίνεται ότι τα τρία από τα οχτώ άτομα που είχαν συλληφθεί ως αρχηγικά μέλη μετά την απολογία τους στον ανακριτή είχαν κριθεί προφυλακιστέοι. Το ένα από τα τρία στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο με όρους. Από τους οχτώ συνολικά κατηγορούμενους είχαν συλληφθεί οι έξι καθώς οι άλλοι δύο ήταν ήδη προφυλακισμένοι. Η δικογραφία της υπόθεσης με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους (πέραν των τεσσάρων που δικάστηκαν προχθές) έχει χωριστεί.

Η Αστυνομία εκτιμούσε τότε ότι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους οι κατηγορούμενοι είχαν διακινήσει ποσότητα ηρωίνης βάρους 1.200 γραμμαρίων με κέρδη άνω των 40.000 ευρώ.

Μετέφεραν ναρκωτικά στον Βόλο από Αθήνα είτε με δικά της οχήματα, είτε με δημόσια συγκοινωνιακά μέσα. Στη συνέχεια, τα απέκρυπταν σε οικίες και αποθήκες – κρυψώνες, όπου γινόταν η περαιτέρω επεξεργασία της ηρωίνης πριν από τη διάθεσή της σε χρήστες.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας είχε ξεκινήσει μετά από τη σύλληψη των αρχηγικών μελών στα διόδια Αφιδνών. Ακολούθησαν οι συλλήψεις στον Βόλο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου