ΤΟΠΙΚΑ

26χρονος Βολιώτης έφθασε στο Σύνταγμα με ποδήλατο!

26χρονος-βολιώτης-έφθασε-στο-σύνταγμα-μ-3155

Βγήκε από την καραντίνα πιο δυνατός από ποτέ -Επόμενο δρομολόγιο του 26χρονου Βολιώτη ο Λευκός Πύργος για φιλανθρωπικό σκοπό

Δεν γνώριζε πόσο του άρεσε η ποδηλασία. Στην καραντίνα ξεκίνησε να κάνει βόλτες με το ποδήλατο με φίλους για να βγαίνει από το σπίτι και να γυμνάζεται. Ομως, το διάστημα που ακολούθησε άρχισε να καλύπτει ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις και το περασμένο Σαββατοκύριακο έσπασε κάθε προσωπικό ρεκόρ. Εφθασε με το ποδήλατο στο Σύνταγμα χωρίς καμία συνοδεία, μόνος και μάλιστα με τον υδράργυρο να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου!

Ο 26χρονος Βολιώτης από τη Νέα Ιωνία Αγγελος Κριτσιώτης μιλά σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατί θέλει να μοιραστεί το προσωπικό του βίωμα από την καραντίνα. Οπως λέει, ο καθένας μπορεί να αφήσει το αυτοκίνητο και το μηχανάκι και να πηγαίνει βόλτα με το ποδήλατο. Ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για να στείλει αυτό το μήνυμα παντού. Θα συνεχίσει τις αποστάσεις και θα τις αφιερώνει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο 26χρονος ξεκίνησε την ποδηλασία με μικρές διαδρομές. «Βγαίναμε βολτούλες με φίλους με τα ποδήλατα», περιγράφει. «Το κάναμε χόμπι για να γυμναστούμε λίγο. Τότε διαπίστωσα ότι μου άρεσε να διανύω χιλιόμετρα. Αύξανα συνεχώς τις αποστάσεις και στην πορεία οι φίλοι δεν μπορούσαν να με ακολουθήσουν. Μετά αγόρασα και ποδήλατο δρόμου για να κάνω ακόμη μεγαλύτερες διαδρομές», λέει.

Ο κ. Κριτσιώτης έκανε πριν από δύο εβδομάδες τον ποδηλατικό γύρο της Θεσσαλίας και το περασμένο Σαββατοκύριακο έβαλε στον χάρτη του για προορισμό το Σύνταγμα. Ποδηλατούσε 20 ώρες. Πέρασε από Ν. Αγχίαλο, Αλμυρό, Σούρπη, βγήκε Γλύφα, πέρασε Εύβοια με καράβι και στη συνέχεια έκανε όλη τη διαδρομή από Αγιόκαμπο μέχρι Χαλκίδα και από Χαλκίδα μέχρι Σύνταγμα από παράδρομο.

Μάλιστα στη Χαλκίδα ενημερώθηκε ότι γέννησε η σύζυγος του αδερφού του και το χαρμόσυνο γεγονός ήταν αυτό που -όπως λέει- του έδωσε ώθηση να βγάλει το δρομολόγιο και να το αφιερώσει στη νεογέννητη ανιψιά του. Επόμενο δρομολόγιό του λέει ότι θα είναι ο Λευκός Πύργος.

«Θα είναι δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο. Οποιος έχει πίστη στον εαυτό του ότι θα τα καταφέρει, μπορεί να πετύχει τον στόχο του. Εγώ βγήκα πιο δυνατός από την καραντίνα. Μέσα σε όλα τα δυσάρεστα υπήρχαν και κάποια που μας έδωσε», υπογραμμίζει.

Ο ποδηλάτης έχει δίπλα του τους φίλους του που του στέλνουν μηνύματα και του συμπαραστέκονται στις διαδρομές δίνοντάς του ώθηση να συνεχίσει. Χρειάζεται όμως να έχει δίπλα του και χορηγούς. Το ταξίδι στο Λευκό Πύργο θα είναι για φιλανθρωπικό σκοπό και για να μεταφέρει το δικό του κοινωνικό μήνυμα. «Αφού τα κατάφερα εγώ και ο κόσμος όλος μπορεί να το επιτύχει. Να αφήσει το αυτοκίνητο και το μηχανάκι και να κάνει τη βόλτα του με ποδήλατο», υπογραμμίζει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου