ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή για παράνομη υλοτόμηση δέκα Δρακειώτες

στον-ανακριτή-για-παράνομη-υλοτόμηση-8633

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι κατηγορούμενοι, είπαν ότι εργάστηκαν εθελοντικά για τις ανάγκες του χωριού

Γέμισε χθες ο διάδρομος των δικαστηρίων έξω από την ανάκριση. Εννέα κάτοικοι της Δράκειας είχαν κληθεί σε απολογία για παράνομη υλοτόμηση και υποβάθμιση περιβάλλοντος μετά από μήνυση του Δασαρχείου.

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις. Κατηγορούνταν ότι υλοτόμησαν δάσος από δρύες σε έκταση 18 στρεμμάτων, κόβοντας 220 δέντρα αντί των 36 που είχε επιτραπεί για τις ανάγκες κατοίκων του χωριού.

Το Δασαρχείο Βόλου προσδιόρισε τη ζημιά για παράνομη υλοτόμηση σε άνω των 56.000 ευρώ και είχε κινηθεί κατά παντός υπευθύνου. Κλήσεις για απολογία έλαβαν συνολικά δέκα άτομα και χθες απολογήθηκαν οι εννέα.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι είχαν βρει τα ξύλα ήδη κομμένα και ότι εκείνοι το μόνο που έκαναν ήταν να τα τεμαχίσουν και να τα διανείμουν για να καλύψουν τις ανάγκες κατοίκων του χωριού.

Υποστήριξαν ότι εργάστηκαν εθελοντικά για να κόψουν τα ξύλα και τα διέθεσαν όλα χωρίς να έχουν προσωπικό όφελος.

Τέλος, ενημέρωσαν ότι διανεμήθηκαν τέσσερις τόνοι ξύλων σε κάθε οικογένεια που είχε ανάγκη αντί έξι που είχε αποφασιστεί.

Το Δασαρχείο Βόλου κινήθηκε εναντίον των πολιτών όταν διαπίστωσε τη ζημιά και στράφηκε κατά παντός υπευθύνου.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκε στην Ανάκριση, καθώς η παράνομη υλοτομία με ζημία άνω των 10.000 ευρώ είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου