ΤΟΠΙΚΑ

Σύλληψη για δολοφονία μετά από 18 χρόνια ~ Έγκλημα με θύμα 71χρονη στο Διμήνι

σύλληψη-για-δολοφονία-μετά-από-18-χρόνια-9072

Χειροπέδες σε 43χρονο Αλβανό για τον φρικτό θάνατο της Χρυσούλας Σπαθούλα – Αποτύπωμα «κάρφωσε» τον βασικό ύποπτο του φόνου

Πέρασαν δεκαοχτώ χρόνια από τη δολοφονία της 71χρονης Χρυσούλας Σπαθούλα συνταξιούχου ΙΚΑ τον Μάιο του 2002 στο σπίτι της στο Διμήνι. Ολα αυτά τα χρόνια οι έρευνες για τους δράστες του εγκλήματος παρέμεναν στο σκοτάδι. Η άτυχη γυναίκα είχε βρει φρικτό θάνατο δίχως ποτέ τα στοιχεία της υπόθεσης να οδηγήσουν στους δολοφόνους.

Εντούτοις μετά από τόσο χρόνια ένα αποτύπωμα από το σπίτι της θανούσας «κάρφωσε» 43χρονο Αλβανό οικοδόμο που ζει στον Βόλο. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου πέρασε χειροπέδες στον 43χρονο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης του Α΄ Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έστειλε τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα γίνεται με ηλεκτρονικά συστήματα.

Το αποτύπωμα που ελήφθη από πόμολο της πόρτας της κρεβατοκάμαρας της άτυχης γυναίκας ταίριαζε απόλυτα με αυτό του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι βασικός ύποπτος του εγκλήματος με κίνητρο τη ληστεία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου αναζήτησαν τον 43χρονο χθες το πρωί και τον συνέλαβαν στο σπίτι του. Ο ίδιος πάντως αρνείται κάθε ανάμειξή του στην υπόθεση. Λέει ότι δεν έχει πάει ποτέ στο σπίτι αυτό. Δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία τουλάχιστον με σοβαρές πράξεις. Ζει νόμιμα στον Βόλο όπου μεγαλώνει την οικογένειά του.

Η δολοφονία

Η άτυχη Χρυσούλα Σπαθούλα βρέθηκε νεκρή στο φτωχικό της σπίτι στο Διμήνι. Όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το πτώμα της εντοπίστηκε δύο περίπου μέρες μετά τη δολοφονία της όταν γείτονές της παραξενεύτηκαν από τη μισάνοιχτη είσοδο του σπιτιού. Το άψυχο σώμα της βρισκόταν μέσα σε λίμνη αίματος κοντά στην είσοδο.

Η ιατροδικαστής εντόπισε χτυπήματα στα πλευρά και στο κεφάλι της, εκδορές στο σώμα από σουγιά και μώλωπες στο λαιμό της.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο θάνατός της επήλθε 30 περίπου ώρες πριν τον εντοπισμό της και αρχικά η ιατροδικαστής θεωρεί ότι ο θάνατός της επήλθε από κατακλυσμιαία αιμορραγία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Δύο περίπου 24ωρα αργότερα ωστόσο η νεκροψία επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών, καθώς διαπιστώνει βίαιο θάνατο.

Από την αρχή των αστυνομικών ερευνών θεωρούταν ως πιθανότερο κίνητρο των δραστών της δολοφονίας η ληστεία παρά το γεγονός ότι η εικόνα της οικίας της 71χρονης με τα λιγοστά υπάρχοντα δημιουργούσε ερωτήματα για το τι μπορούσε να αναζητούν οι δράστες της εγκληματικής ενέργειας.

Από την άλλη ορισμένες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η θανούσα διέδιδε πληροφορίες για χρηματικά ποσά και αρχαία ευρήματα που κρατούσε στο σπίτι της.

Ενώ έψαχναν, η γυναίκα πιθανότατα ξύπνησε από το θόρυβο και τότε ο ή οι δράστες της επιτέθηκαν, χτυπώντας την αλύπητα. Οι κηλίδες αίματος έδειχναν ότι σύρθηκε από το κρεβάτι της μέχρι την πόρτα, ενώ δεν αποκλείεται η ίδια να σύρθηκε μέχρι την έξοδο, προσπαθώντας να τους εμποδίσει, όπου και της έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος

Οι προσαγωγές στις οποίες είχαν προχωρήσει τότε οι αστυνομικοί δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα και οι έρευνες παρέμεναν στο σκοτάδι. Μετά την ταυτοποίηση του αποτυπώματος ο φάκελος της άτυχης γυναίκα ανοίγει και πάλι και ο δράστης καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα. Μέχρι τότε κρατείται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου