ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για την κατάληψη Ματσάγγου

εισαγγελέας-για-την-κατάληψη-ματσάγγ-10188

Προκαταρκτική για την κατάσταση στο κτίριο, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει διατάραξη οικιακής ειρήνης

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε επιστολή – αναφορά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την κατάληψη Ματσάγγου. Το κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας στο κέντρο της πόλης πίσω από την πλατεία Πανεπιστημίου τελεί υπό κατάληξη εδώ και τουλάχιστον δεκαεφτά χρόνια. Στην επιστολή του ο δήμαρχος ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί με τη χρήση του χώρου από αντιεξουσιαστές και το ενδεχόμενο να σημειώνονται παράνομες πράξεις.

Η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να λάβει καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει. Συγκεκριμένα, θα ληφθούν καταθέσεις από τον κ. Μπέο και τους μάρτυρες που τυχόν επιθυμούν να εξεταστούν.

Η εισαγγελική έρευνα γίνεται προς την κατεύθυνση να διαπιστωθεί εάν τελείται το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και στο πλαίσιό της θα διερευνηθεί παράλληλα ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πρώην καπνοβιομηχανίας.

Η επιστολή του δημάρχου είχε κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Βόλου παράλληλα με τον υπουργό.

Ο δήμαρχος Βόλου ενημέρωνε από τον Μάιο για την πρόθεσή του να βάλει τέλος στην κατάληψη Ματσάγγου και δήλωνε ότι θα έθετε το θέμα σε συνάντηση που θα έχει με τον ίδιο τον υπουργό.

Εχει μιλήσει για το ζήτημα και από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ σε τηλεοπτική εκπομπή του Astra δήλωσε ότι θα αναλάβει προσωπικά την υπόθεση.

«Πολύ σύντομα ξεκινάμε την ιστορία Ματσάγγου. Ως δήμαρχος θα γράψω θετική ιστορία στην πόλη. Αρκετά πια. Δώσανε 15 εκατομμύρια ευρώ και έκαναν το Οικονομικό Τμήμα στην πίσω μεριά και άφησαν το μπροστινό μέρος, μπροστά στην πλατεία για να βλέπουμε σώβρακα και σουτιέν. Αντί να κάνουν μπροστά το κτίριο και πίσω πάρκινγκ. Αυτό θα τελειώσει. Θα το τελειώσω εγώ. Εκτός αν δεν θέλει η κυβέρνηση να δώσει λύση. Θα κατέβω στον Χρυσοχοΐδη. Φτάνει πια. Κάνουν ό,τι γουστάρουν, κλέβουν ρεύμα, κλέβουν νερό» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου