ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος ο 27χρονος που απείλησε με νυστέρι τη μητέρα του

αθώος-ο-27χρονος-που-απείλησε-με-νυστέρι-55742

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 27χρονος Βολιώτης, που κατηγορούταν ότι επιτέθηκε στη μητέρα του με χαστούκια και σπρωξίματα και την απείλησε με νυστέρι το περασμένο Σάββατο.

Ο εισαγγελέας έδρας επισήμανε στο δικαστήριο ότι από τα προσκομισθέντα έγγραφα δεν προέκυψε ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ούτε η απειλή ή η χρήση αιχμηρού αντικειμένου από την αποδεικτική διαδικασία.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση και απάλλαξε τον κατηγορούμενο. Οι προσπάθειες του Αυτοφώρου για αναβολή της δίκης και ακούσιο εγκλεισμό του 27χρονου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του έπεσαν στο κενό.

Η μητέρα του αρνήθηκε να υπογράψει σχετική αίτηση. Ελεγε ότι ο γιος της χρειάζεται κλειστό πρόγραμμα για απεξάρτηση από το αλκοόλ και όχι νοσηλεία για προβλήματα ψυχικής υγείας. «Δεν θέλω τίποτα. Θέλω μόνο να φύγει από το σπίτι. Να βοηθήσω το παιδί μου» έλεγε.

Ο 27χρονος ζήτησε «συγγνώμη» για τις πράξεις του. Παραδέχτηκε ότι υπήρξε επεισόδιο έντασης, όμως αρνήθηκε τη βία.

«Ηθελα να φύγω από το σπίτι και ζήτησα τα κλειδιά. Δεν μου τα έδινε. Είπε ότι αν φύγω δεν έχω σπίτι. Δεν είχα επάνω μου κανένα αιχμηρό αντικείμενο. Τα όποια χτυπήματα προκλήθηκαν ήταν από πάλη. Πανικοβλήθηκε και κάλεσε τη φίλη της. Φώναζε «βοήθεια με σκοτώνει». Δεν τη σκότωσα. Ηθελε να φύγω. Της είπα ότι θα κάτσω σπίτι, δεν θα φύγω», ανέφερε για το επεισόδιο.

Ο 27χρονος εξέφρασε στο δικαστήριο τη θέλησή του να νοσηλευτεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Είπε ότι δεν θέλει να ξαναείναι με τη μητέρα του όχι επειδή δεν την αγαπά, αλλά επειδή μεταξύ τους υπάρχει σχέση τοξικότητας.

Νωρίτερα εξεταζόμενος ως μάρτυρας ο διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Μιχάλης Δικαιάκος τόνισε στο δικαστήριο ότι ενδεχόμενη φυλάκισή του θα διέκοπτε τη θεραπεία που έχει ξεκινήσει και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική για να επισπεύσει τη θεραπεία του.

Από την πλευρά της φανερά απελπισμένη η μητέρα του νεαρού επαναλάμβανε ότι έχει πέσει θύμα βίας επανειλημμένες φορές. Ισχυρίστηκε ότι ο γιος της δεν έχει πάθηση, αντίθετα χρειάζεται απεξάρτηση από το αλκοόλ. Είπε ότι καταναλώνει φάρμακα που του έχουν συνταγογραφηθεί παράλληλα με αλκοόλ και άλλες ουσίες και γίνεται πολύ επιθετικός. «Οι γονείς κάνουμε το εξής λάθος: Νομίζουμε ότι βοηθάμε. Θέλω να πάει σε πρόγραμμα κλειστό. Να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα και να μην πλησιάζει το σπίτι μου», είπε απηυδισμένη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου