ΤΟΠΙΚΑ

Συγκινητική η προσφορά Βολιωτών στον συνάνθρωπο

συγκινητική-η-προσφορά-βολιωτών-στον-125760

Στηρίζουν το έργο των εθελοντών οι πολίτες βοηθώντας με το υστέρημά τους

Αλλη μία πρόκληση για να αποδείξουν το μεγαλείο της ψυχής τους και να προσφέρουν αφιλοκερδώς στον συνάνθρωπο αποτελεί για πολλούς Βολιώτες η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο νέος κορονοϊός μπορεί να απαγόρευσε τις άσκοπες μετακινήσεις, προκάλεσε φόβο και τρόμο, όμως δεν κατάφερε να πλήξει την ανθρωπιά και την αγάπη στον πλησίον.

Παρά την ανησυχία για την ημέρα που ξημερώνει την επομένη του φονικού ιού, οι Βολιώτες δεν το βάζουν κάτω. Απευθύνονται στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και προσφέρονται να βοηθήσουν τους φτωχούληδες του Θεού από το υστέρημά τους.

Οι μέρες που διερχόμαστε είναι κρίσιμες για όλους, όμως ίσως να είναι πιο δύσκολες για ορισμένους που λόγω φτώχειας δεν έχουν την πολυτέλεια να σκεφθούν το αύριο.

Δίχως να απευθύνει κανείς κάλεσμα για βοήθεια, τις τελευταίες έξι μέρες τουλάχιστον 20 Βολιώτες απευθύνθηκαν στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και θέλουν να βοηθήσουν.

«Ειδοποιούμαστε είτε από τους ίδιους τους πολίτες είτε από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και τη Νατάσσα Μορφογιάννη, παραλαμβάνουμε τα τρόφιμα και τα δίνουμε σε όσους έχουν ανάγκη», λέει ο εκπρόσωπος της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος.

Μέσα σε μία εβδομάδα η Λέσχη βοήθησε τουλάχιστον 40 οικογένειες και συνεχίζει να εξυπηρετεί και άλλες.

Αλλος διέθεσε 50 κιλά λάδι, άλλος δύο τσουβάλια πατάτες ή προσέφερε αγορές από μάρκετ.

«Εμείς συγκεντρώνουμε τα τρόφιμα, τα συσκευάζουμε και τα προσφέρουμε. Υπάρχουν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους με προβλήματα που χρήζουν στήριξης», τονίζει.

Στη διάρκεια των τελευταίων ακραίων καιρικών φαινομένων οικογένειες βρέθηκαν απροετοίμαστες.

«Και σε αυτή την περίπτωση βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε. Ενισχύσαμε τρεις οικογένειες που δεν μπορούσαν να ζεσταθούν», τονίζει ο ίδιος.

Η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ενώθηκαν σαν γροθιά. «Η αναγνώριση του έργου είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Βλέπουμε ότι ο κόσμος συνδράμει από μόνος του. Θέλει απλώς να προσφέρει. Εμείς συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο έργο, γνωρίζοντας ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Η κρίση του κορονοϊού και οι συνέπειές της δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσουν», προσθέτει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου