ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμο και για το ψαροντούφεκο

πρόστιμο-και-για-το-ψαροντούφεκο-138322

Βεβαιώθηκαν άλλες 37 παραβάσεις από την Αστυνομία για άσκοπες μετακινήσεις

Τρεις παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις βεβαίωσε προχθές το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και η μία αφορούσε σε υποβρύχια αλιεία, που απαγορεύεται επίσης.

Οι έλεγχοι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για τις άσκοπες μετακινήσεις είναι αυστηροί σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι μετακινήσεις για αναψυχή απαγορεύονται τόσο για τους πεζούς και τους οδηγούς των οχημάτων στις χερσαίες ζώνες των λιμανιών όσο και για τους ιδιοκτήτες σκαφών.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου πραγματοποίησε προχθές 58 έλεγχους οχημάτων, με μέσο όρο ηλικίας οδηγών – επιβαινόντων τα 47 έτη και 319 ελέγχους πεζών, με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη, οι οποίοι είχαν συχνότερη αιτιολογία τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε τρεις παραβάτες για αναίτιες μετακινήσεις, η μία ήταν για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας, η δεύτερη για κίνηση χωρίς βεβαίωση και η τρίτη για επιβίβαση σε όχημα πέραν των τριών ατόμων.

Επιπλέον, οι λιμενικοί έλεγξαν τρία σκάφη αναφορικά με τον προσωρινό περιορισμό κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών καθώς και του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων.

Απαγορεύεται και η αλιεία από ξηράς

Εντύπωση προκάλεσε η βεβαίωση παράβασης σε υποβρύχιο αλιέα και υπήρξαν διαμαρτυρίες.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του υπουργείου Ναυτιλίας και σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε η εν λόγω δραστηριότητα όπως και η αλιεία από ξηράς δεν εξαιρούνται από το επίμαχο μέτρο και απαγορεύονται έως τις 6 Απριλίου.

Γενικά οι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής (κανό, καγιάκ, wind surf, kite surf, SUP, ιστιοπλοΐα κ.λπ.), υποβρύχια αλιεία καθώς και αλιεία από ξηράς δεν επιτρέπονται.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας

Συνολικά 37 παραβάσεις βεβαίωσε από την πλευρά της η Αστυνομία για άσκοπες μετακινήσεις σε Βόλο, Αλμυρό, Νότιο και Βόρειο Πήλιο και Βελεστίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές από τις παραβάσεις αφορούσαν σε αλλοδαπούς που δεν ήταν εφοδιασμένοι με βεβαιώσεις και δήλωναν ότι δεν γνώριζαν για το μέτρο.

Σε όλους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Οι περιπολίες για τις άσκοπες μετακινήσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη τη Μαγνησία καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου