ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή σκυτάλης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

αλλαγή-σκυτάλης-στην-32η-ταξιαρχία-πεζο-144370

Σε κλίμα συγκίνησης και με μέτρα κορονοϊού η παράδοση της διοίκησης

Ανέλαβε και επίσημα διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ο ταξίαρχος Σαράντης Τυλιγαδάς, που προήχθη μετά τις πρόσφατες κρίσεις, ενώ ο υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδούλης αποστρατεύτηκε. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης.

Διεξήχθη δε χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών αρχών λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης και της διασποράς του κορονοϊού.

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση, ο κ. Τυλιγαδάς δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ταξιαρχίας έχοντας πίστη στον Θεό και το προσωπικό της.

«Η προσήλωση στο καθήκον, η συνειδητή πειθαρχία, το αίσθημα δικαιοσύνης, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, το υψηλό ηθικό, η γνώση των καθηκόντων σε ατομικό και συλλογικό πλαίσιο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διοίκησής μου, την οποία θα εξασκήσω σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και το ίδιο θα απαιτήσω και απ’ όλους στη κλίμακα της ιεραρχίας της Ταξιαρχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του εμφανώς συγκινημένος ο κ. Κορδούλης είπε ότι διακατέχεται από υπερηφάνεια και συγκίνηση. «Υπερηφάνεια για την τιμή που μου έγινε να διοικήσω τον μοναδικό επίλεκτο αυτόν σχηματισμό ειδικών δυνάμεων, συγκίνηση γιατί αποχωρίζομαι μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στις μονάδες και στους σχηματισμούς εκλεκτούς συνεργάτες, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, οι οποίοι με βοήθησαν με υπεύθυνη, φιλότιμη και σκληρή εργασία να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Ως διοικητής της Ταξιαρχίας έζησα μαζί σας την προσπάθεια και την αγωνία για τη καλύτερη δυνατή εκπλήρωση της αποστολής μας. Μία δύσκολη και επίπονη προσπάθεια με εμπόδια, χαρά, λύπη και προσωπικό κόστος πολλές φορές που μας έφεραν όλους πιο κοντά.

Σας καλώ όλους να συνεχίσετε το ίδιο συνειδητά με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, έχοντας στον νου σας ότι η συνεχής ετοιμότητα είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της πατρίδας μας», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου