ΤΟΠΙΚΑ

42 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις σε Βόλο και Αλμυρό

42-πρόστιμα-για-άσκοπες-μετακινήσεις-σε-146949

Οσοι παραβίασαν το μέτρο χρεώθηκαν 150 ευρώ – Πληθώρα ελέγχων από την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

Σε 42, έως χθες, ανέρχεται ο αριθμός των κατοίκων σε Βόλο και Αλμυρό, στους οποίους βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ, οι οποίοι μετακινήθηκαν εκτός κατοικίας, παρά τις προβλέψεις καθολικής απαγόρευσης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές 25 παραβάτες στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και στον Αλμυρό, άλλους να μετακινούνται πεζή και άλλους με οχήματα χωρίς να έχουν να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς από την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Με την ίδια ένταση συνεχίστηκαν και χθες και βεβαιώθηκαν άλλες 18 παραβάσεις.

Οι δύο βεβαιώθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, οι πέντε στον Αλμυρό από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και οι 10 στον Βόλο επίσης από την Αστυνομία.

Η πλειονότητα των Βολιωτών, πάντως, είναι πλήρως ενημερωμένη για τα νέα μέτρα και συμμορφώνεται στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Στους δρόμους και η Δημοτική Αστυνομία

Στους δρόμους βρέθηκαν χθες και οι δημοτικοί αστυνομικοί του Βόλου και προέβησαν σε ελέγχους της κίνησης πολιτών. Λόγω της ελάχιστης κίνησης που υπήρχε στην πόλη, οι έλεγχοι έγιναν από κλιμάκιο δύο δημοτικών αστυνομικών, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, από τις 10:30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι και όπως διαπιστώθηκε το σύνολο των πολιτών διέθετε τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη, οι έλεγχοι την πρώτη μέρα ανήλθαν σε 180, ενώ προχθές έφθασαν τους 220, σε διάφορα σημεία της πόλης, σε οχήματα και σε πεζούς πρωί και βράδυ και παρά τη συνεχή βροχόπτωση.

Μικρή η κίνηση και στο λιμάνι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο λιμάνι δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, καθώς όλοι οι πολίτες που κινούταν στη χερσαία ζώνη είχαν τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις που εξηγούσαν τους λόγους μετακίνησής τους. Η λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά ενημέρωσε ότι ακόμη και Βολιώτες ηλικίας 80 ετών ήταν εφοδιασμένοι κανονικά με τις βεβαιώσεις που προβλέπονται και μετακινούνταν στην πόλη για συγκεκριμένους λόγους και δεν περιφέρονταν άσκοπα. Η κίνηση στη χερσαία ζώνη του λιμανιού ήταν περιορισμένη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου