ΤΟΠΙΚΑ

Ερήμωσε η παραλία του Βόλου μετά τα μέτρα

ερήμωσε-η-παραλία-του-βόλου-μετά-τα-μέτ-150082

Διαμαρτυρίες πολιτών, που ήθελαν να ταξιδέψουν με το Εξπρές Σκιάθος και τους απαγορεύτηκε

Περιορισμένη κίνηση σημειώθηκε χθες στη χερσαία ζώνη του λιμανιού του Βόλου, μετά το μέτρο απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, ενώ στα νησιά των Β. Σποράδων ταξίδεψαν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και όσοι εργάζονται στην τροφοδοσία. Οι πολίτες συμμορφώθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα στις διατάξεις, όμως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου αντιμετώπισε προβλήματα με πολίτες που δεν δικαιούνταν να ταξιδέψουν με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Εξπρές Σκιάθος και ωστόσο διαμαρτύρονταν.

Σύμφωνα με τη λιμενάρχη Βόλου Βασιλική Κωνσταντά, χθες διενεργήθηκαν 100 έλεγχοι στη χερσαία ζώνη του λιμανιού και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είχε προμηθευτεί τις απαραίτητες βεβαιώσεις για τους λόγους των μετακινήσεών της.

Μόνο πέντε πολίτες βρέθηκαν να μην είναι ενημερωμένοι, με τους λιμενικούς να τους εξηγούν τη νομοθεσία και να τους παρέχουν ενημερωτικά φυλλάδια.

Εξάλλου, χθες οι λιμενικοί παράλληλα με τους ελέγχους ενημέρωναν τους πολίτες για το νέο μέτρο πρόληψης της μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού, καθώς από σήμερα Τρίτη ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και οι παραβάτες θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Το Λιμεναρχείο Βόλου διενεργεί συνεχείς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας και με περιπολίες και με μπλόκα από το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Διαμαρτυρίες

Μειώθηκε περαιτέρω η κίνηση στο Εξπρές Σκιάθος χθες πρώτη μέρα ισχύος του μέτρου απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων. Με το οχηματαγωγό πλοίο ταξίδεψαν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών και όσοι κινήθηκαν για επαγγελματικούς λόγους. Με το πρωινό δρομολόγιο ταξίδεψαν μόνο 23 επιβάτες με την κίνηση να μειώνεται περαιτέρω από το περασμένο Σαββατοκύριακο που ταξίδεψαν συνολικά περίπου 100 άτομα.

Δύο πολίτες δεν εξυπηρετήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους λιμενικούς, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στο πλοίο. Ο ένας έλεγε ότι ήθελε να επισκεφθεί την κόρη του και ο δεύτερος ότι έπρεπε να ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης έχει ενημερώσει ότι επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων των νησιών. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Εργαζόμενοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα για εκτέλεση υπηρεσίας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ιδιωτικού και δημοσίου τομέα μπορούν να ταξιδέψουν. Από κει και πέρα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έχει ευχέρεια να εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να κρίνει αν υπάρχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, με κάποιο τρόπο πρέπει να αποδεικνύονται η σχέση εργασίας ή οι λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται κάποιος να ταξιδέψει. Η κ. Κωνσταντά είπε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να ταξιδεύει κανείς αδικαιολόγητα ή για λόγους αναψυχής».

Επισημαίνεται ότι έλεγχοι γίνονται και για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σκαφών με εξαίρεση τα αλιευτικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου