ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχής και αραιή η κίνηση στο κέντρο του Βόλου

συνεχής-και-αραιή-η-κίνηση-στο-κέντρο-τ-150115

Βροχή τηλεφωνημάτων στο «100», με τους πολίτες να ζητούν πιο πρακτικά μέτρα

Συνεχής και αραιή ήταν χθες η κίνηση στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, με τους πολίτες να περιορίζονται στις απαραίτητες μετακινήσεις. Στους έλεγχους της Αστυνομίας, που ήταν συνεχείς και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, διαπιστώθηκε ότι οι πολίτες συμμορφώθηκαν στο μέτρο της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων και ήταν προβληματισμένοι.

Οι αστυνομικοί προχωρούσαν σε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα από το πρωί μέχρι το βράδυ και γίνονταν συστάσεις, ενώ υπήρξαν και ειδικές περιπτώσεις στις οποίες καλούνταν να δώσουν λύσεις. Για παράδειγμα υπήρξε οδηγός αυτοκινήτου που μετέφερε στο ΙΧ άλλα δύο άτομα και όχι ένα όπως προβλέπεται και επικαλούταν λόγους υγείας για την παραβίαση του μέτρου.

Εξάλλου αρκετοί πολίτες απευθύνονταν χθες με τηλεφωνήματα στο «100» και ζητούσαν να ενημερωθούν τι ισχύει εκφράζοντας απορίες και ερωτήματα, ενώ έλεγαν ότι θέλουν πιο πρακτικά μέτρα.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί εξηγούσαν τι προβλέπει η νομοθεσία και επεδείκνυαν ανοχή, καθώς χθες ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, ενώ από σήμερα καλούνται να είναι αυστηροί στην τήρηση των διατάξεων.

Γενική διαπίστωση ήταν πάντως ότι οι πολίτες ήταν συνεργάσιμοι για να εφαρμόσουν τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ θα υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι από όλα τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα για την εφαρμογή του νέου μέτρου πρόληψης της μετάδοσης και της διασποράς του φονικού ιού.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ενημερώνει ότι διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι, τόσο με εποχούμενες όσο και με πεζές περιπολίες, στις περιοχές αρμοδιότητας των Διευθύνσεων όλων των νομών και κυρίως σε κεντρικά σημεία και οδούς των πόλεων, καθώς και σε εισόδους και εξόδους αυτών, σε εθνικούς άξονες και σταθμούς διοδίων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου