ΤΟΠΙΚΑ

Οργή σε κουρείς – κομμωτές: Τα βαλιτσάκια «συνεχίζουν» τις επισκέψεις

οργή-σε-κουρείς-κομμωτές-τα-βαλιτσάκ-156049

Στην Αστυνομία θα απευθύνεται από εδώ και στο εξής ο Σύλλογος Κομμωτών Κουρέων για τους πλανόδιους του χώρου, καθώς αποτελούν υγειονομική βόμβα

Εκλεισαν τα μαγαζιά τους από το περασμένο Σάββατο υιοθετώντας και εφαρμόζοντας πιστά την απόφαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας του κορονοϊού, όμως ενημερώνονται ότι οι πλανόδιοι με τα βαλιτσάκια συνεχίζουν κανονικά τις διαδρομές τους και «τρυπώνουν» σε σπίτια.

Εξοργισμένοι με τη ασυνείδητη και εγκληματική συμπεριφορά πλανόδιων είναι οι κομμωτές και κουρείς της Μαγνησίας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Μαγνησίας Στέλιος Κλητσινάρης ενημέρωσε ότι ο Σύλλογος είχε χθες άλλες τρεις αναφορές και πλέον είναι αποφασισμένος από εδώ και στο εξής να απευθύνεται στην Αστυνομία.

«Εμείς κλείσαμε τα μαγαζιά μας για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία. Από κει και πέρα θα πρέπει και ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Αποτελούν πλέον υγειονομική βόμβα», επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μεταφέρουν από σπίτι σε σπίτι.

Οι κουρείς έκλεισαν τα καταστήματά τους ταυτόχρονα με την εστίαση, καθώς τα κομμωτήρια θεωρούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δυστυχώς, όμως από το περασμένο Σάββατο και μέχρι χθες το Διοικητικό Συμβούλιο δέχεται συνεχώς καταγγελίες.

«Από εδώ και στο εξής η Αστυνομία θα επιλαμβάνεται και όπως καταλαβαίνετε τα πρόστιμα είναι βαριά αφού φτάνουν έως 5.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και σημαντικές ποινικές ευθύνες. Οι πολίτες δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το πώς αποστειρώνουν εκείνοι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν μετά από κάθε μετακίνησή τους σε σπίτι», επισημαίνει.

Ο Σύλλογος Κουρέων Κομμωτών Μαγνησίας μετρά 160 επιχειρήσεις μέλη του στον Νομό. Με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι «θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε για τον περιορισμό μετάδοσης και διασποράς του φονικού ιού».

Οσον αφορά στα μέτρα ελάφρυνσης, ο κ. Κλητσινάρης δηλώνει ότι είναι ικανοποιημένος.

«Ο εκάστοτε υπάλληλος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα λάβει οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ, καθώς επίσης και ο επαγγελματίας ατομικής επιχείρησης που έκλεισε λόγω των μέτρων.

Η καταβολή του ενοικίου θα γίνει κατά πάσα πιθανότατα στο 60%, ενώ ανεστάλη η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και των δόσεων δανείων. Από κει και πέρα, θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι και να βοηθήσουμε στο κομμάτι αυτό», καταλήγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου