ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Στρατηγόπουλος: Ικανοποίηση δικηγόρων για τα μέτρα

χρήστος-στρατηγόπουλος-ικανοποίηση-156173

Η Πολιτεία βάζει για πρώτη φορά τον κλάδο σε προστατευτικό δίχτυ

Διάχυτη ικανοποίηση υπάρχει στον δικηγορικό κλάδο μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση. Οι δικηγόροι εντάχθηκαν στο προστατευτικό δίχτυ και θα τύχουν της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, ενώ οι φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις αναστέλλονται για ένα τρίμηνο.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, ενημέρωσε ότι «είχαμε ζητήσει σε επίπεδο Ολομέλειας από την αρχή της εβδομάδας να ισχύσουν οι ρυθμίσεις και για τους δικηγόρους και απ’ ό,τι φαίνεται το αίτημά μας ικανοποιήθηκε».

«Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που οι δικηγόροι εντάσσονται στο προστατευτικό δίχτυ. Δεν μας έχει συνηθίσει η Πολιτεία να το κάνει αυτό. Τα οικονομικά μέτρα είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Θα αποτελέσουν μεγάλη ανάσα για πολύ κόσμο, καθώς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μηδέν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά από πολύχρονη οικονομική κρίση που ταλαιπώρησε τον κλάδο των δικηγόρων, το 2020 οι νομικοί είχαν διακρίνει για πρώτη φορά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης με μία τάση σταθεροποίησης των υποθέσεων που εκδικάστηκαν στα δικαστήρια του Βόλου το 2019 σε σχέση με το 2018 και είχαν αρχίσει να αισιοδοξούν. Τότε κανείς δεν γνώριζε για τις διαστάσεις που λάμβανε ο φονικός ιός.

«Σίγουρα είναι μία πολύ κακή συγκυρία. Όμως, προφανώς πρώτα απ’ όλα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση. Όμως όλοι σκεφτόμαστε ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Στους δικηγόρους υπάρχει κλίμα αγωνίας και απογοήτευσης, καθώς δεν μπορούμε να εργαστούμε. Είμαστε στο μηδέν και γι’ αυτό έχουν μεγάλη σημασία αυτά τα ανακουφιστικά μέτρα, τόσο της οικονομικής ενίσχυσης όσο και της αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστών υποχρεώσεων», προσθέτει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η λειτουργία των δικαστηρίων έχει ανασταλεί προσωρινά έως τις 27 Μαρτίου και θεωρείται πολύ πιθανό η αναστολή να παραταθεί χρονικά και περαιτέρω. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν γίνεται καμία εκδίκαση υπόθεση πλημμελήματος, ούτε δικάζονται αυτόφωρα παρά μόνο εκείνα στα οποία οι κατηγορούμενοι έχουν κρατηθεί. Η λήψη των μέτρων χαρακτηρίζεται αναγκαία και επιβεβλημένη λόγω του συνωστισμού που υπάρχει στα ακροατήρια. Με την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων συντάχθηκε το σύνολο του δικαστικού κόσμου και οι δικηγόροι που όπως είναι φυσικό βάζουν πρώτα απ’ όλα την προστασία της δημόσιας υγείας και προτρέπουν τους πολίτες να μείνουν σπίτι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου