ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αστυνομία οι ακροάσεις για συστάσεις

στην-αστυνομία-οι-ακροάσεις-για-συστά-157136

Εκεί και οι αιτήσεις για τον ακούσιο εγκλεισμό των ψυχικά πασχόντων

Καινούργιες οδηγίες για το χειρισμό των υποθέσεων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού έδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου. Εφεξής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ισχύος των μέτρων πρόληψης οι ακροάσεις των πολιτών που ζητούν συστάσεις για άλλο πρόσωπο θα γίνονται απευθείας στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και όχι στην Εισαγγελία Βόλου όπως και οι διαδικασίες για την ακούσια νοσηλεία ψυχικά πασχόντων ατόμων.

Αναλυτικά σε ενημερωτικό του έγγραφο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου ενημερώνει:

«Όποιος επιθυμεί για λόγους εξαιρετικής ανάγκης να διενεργηθούν συστάσεις σε άλλο πρόσωπο για τη μεταξύ τους διαφορά εφεξής θα απευθύνεται απευθείας και αποκλειστικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αφού προηγουμένως ενημερώσει τηλεφωνικά τον αξιωματικό Υπηρεσίας του οποίου τις υποδείξεις υποχρεούται να σεβαστεί.

Ο εισαγγελέας Υπηρεσίας δέχεται μόνο ακροάσεις για το κοινό».

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου προτρέπει: «Μην εισέρχεστε στην Εισαγγελία για περαιτέρω πληροφορίες. Προστατέψτε τους εργαζόμενούς μας και τους εαυτούς σας».

Επισημαίνεται ότι ο χειρισμός των υποθέσεων από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα θα γίνονται πάντοτε μετά από συνεννόηση με την Εισαγγελία Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 27 Μαρτίου έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Στο διάστημα αυτό με κάποιες εξαιρέσεις αναστέλλονται οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και η παραγραφή των συναφών αξιώσεων, οι, κατά τις κείμενες διατάξεις, διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και η διενέργεια πλειστηριασμών.

Αυτή τη στιγμή τα δικαστήρια λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και δικάζονται μόνο τα Αυτόφωρα εάν και εφόσον οι συλληφθέντες κρατηθούν με εντολή του εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου απέσυρε υπόθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου που είχε προσδιοριστεί για να εκδικαστεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

Οι διάδρομοι των δικαστηρίων έχουν ερημώσει. Οι πολίτες για τη δική τους προστασία μπορούν να τηλεφωνούν για τις υποθέσεις τους στο Πρωτοδικείο στο τηλέφωνο 2421023634, στο Ειρηνοδικείο στο τηλέφωνο 2421039304, στο Πταισματοδικείο στο τηλέφωνο 2421039230 και στην Εισαγγελία Βόλου στο τηλέφωνο 39181.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου