ΤΟΠΙΚΑ

Βόλτες στην παραλία κάνουν Βολιώτες παρά τα μέτρα

βόλτες-στην-παραλία-κάνουν-βολιώτες-π-157544

Δεκάδες πολίτες βρέθηκαν και πάλι σήμερα το πρωί στην παραλία του Βόλου, παρά τα νέα αυστηρά μέτρα, που έλαβε προχθές η κυβέρνηση με την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ.

Αν και η πλειονότητα των Βολιωτών πειθαρχεί στα νέα μέτρα και περιορίζεται στο σπίτι, καθώς συμμορφώνεται στα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, με την Ιταλία να μετρά εκατοντάδες νεκρούς σε καθημερινή πλέον βάση, σοκάροντας όλο τον κόσμο, ορισμένοι δεν λένε να συνετιστούν και να μείνουν σπίτι, παρά τις δραματικές εκκλήσεις που απευθύνουν δεκάδες φορείς.

Δεν τους αποθάρρυναν και σήμερα, αλλά και χθες ούτε οι περιπολίες των λιμενικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να κάθονται στην παραλία με τις ώρες, αντί να βρίσκονται σπίτι και να προφυλάσσονται από τον φονικό ιό.

Πάντως, οι έλεγχοι τόσο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όσο και από την Αστυνομία συνεχίζονται και όταν διαπιστωθεί συνάθροιση άνω των δέκα ατόμων θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα που σημειωτέον είναι ύψους 1.000 ευρώ εν μέσω δεινής οικονομικής συγκυρίας.

Σε προσπάθεια να ελέγξει την τήρηση των μέτρων το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έκλεισε χθες το πρωί την είσοδο στο Κορδόνι, όπου το περιπολικό όχημα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα μέτρα πρόληψης.

Παράλληλα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι εκπονείται ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης.

«Πρόκειται για σχέδιο που περιλαμβάνει την εκδήλωση υπηρεσιακών ενεργειών, με σκοπό την εμφανέστερη και εντονότερη αστυνόμευση όλης της περιφέρειας της Θεσσαλίας, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται εποχούμενες αστυνομικές περιπολίες, βάσει προγραμματισμού και σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες κατά περιοχή αρμοδιότητας κάθε Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Απώτερος σκοπός είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και η παρουσία της Αστυνομίας δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του, διαμέσου της επίτευξης συνεχούς, ουσιαστικής και αποτελεσματικής παρουσίας της Αστυνομίας, της άμεσης επικοινωνίας των πολιτών και των φορέων με την Αστυνομία και της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου