ΤΟΠΙΚΑ

Εξανάγκασε σε σεξουαλική πράξη συγκρατούμενό του

εξανάγκασε-σε-σεξουαλική-πράξη-συγκρ-157763

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε να διενεργηθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου

Απίστευτη καταγγελία απασχολεί τη Δικαιοσύνη εν μέσω της επέλασης του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες κρατούμενος στις φυλακές του νομού κατήγγειλε ότι συγκρατούμενός του τον εξανάγκασε με τη βία σε σεξουαλική πράξη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενα αδικήματα την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ενδεχομένως τον βιασμό.

Η καταγγελία έγινε στις 27 Φεβρουαρίου, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος εξοργισμένος από το επεισόδιο αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει για τον εφιάλτη που βίωσε και μάλιστα εντός των φυλακών, ενός χώρου που υποτίθεται ότι επιτηρείται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους ώστε να υπάρχει ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είχαν περάσει μερικές μέρες από τη στιγμή που συγκρατούμενός του είχε εκδηλώσει απέναντί του επιθετική συμπεριφορά με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευσή του. Εάν δεν επενέβαινε κρατούμενος των φυλακών να τους χωρίσει είναι άγνωστο πού θα οδηγούσε το αναφερόμενο περιστατικό φρίκης.

Ο κρατούμενος ανέφερε ότι εξαναγκάστηκε σε σεξουαλική πράξη με τη χρήση βίας δίνοντας σαφείς λεπτομέρειες για τον χρόνο, τον τρόπο, τον τόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή συνέβη.

Φέρεται να κατονόμασε τον δράστη ο οποίος μάλιστα είναι συμπατριώτης του, Ελληνας και όχι αλλοδαπός.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να ερευνήσει τα καταγγελλόμενα και να λάβει κατάθεση από τον παθόντα κρατούμενο για το συμβάν και τις τυχόν εξετάσεις του, αν ζήτησε ιατροδικαστική εξέταση για σωματικές κακώσεις ή βλάβες στην υγεία του.

Κατάθεση θα ληφθεί και από τον κρατούμενο που επενέβη και χώρισε στους φυλακισμένους, ενώ ο φερόμενος ως δράστης των καταγγελλόμενων πράξεων θα κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τόσο σοβαρή καταγγελία για περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης σε φυλακές του νομού. Ποτέ στο παρελθόν ή τουλάχιστον την τελευταία πενταετία δεν έχει απασχολήσει υπόθεση παρόμοιου περιεχομένου παρά μόνο επεισόδια μεταξύ κρατουμένων ή κρατουμένων και υπαλλήλων για μηδαμινές αφορμές.

Ανάλογα με την πορεία την υπόθεσης η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ενδεχομένως να κληθεί να λάβει και άλλες καταθέσεις. Εάν και εφόσον τεκμηριωθούν τα καταγγελλόμενα, τότε τίθεται θέμα ασφάλειας του χώρου κράτησης των φυλακισμένων. Επισημαίνεται ότι η καταγγελία έγινε με καθυστέρηση μερικών ημερών από το χρόνο τέλεσης της πράξης. Ο κρατούμενος είναι σημαντικό για την εξέλιξη της έρευνας να έχει στα χέρια του ιατροδικαστική εξέταση που να πιστοποιεί τα καταγγελλόμενα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου