ΤΟΠΙΚΑ

Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Το ηλεκτρονικό εμπόριο δουλεύει κανονικά

εμπορικός-σύλλογος-βόλου-το-ηλεκτρον-158245

Το 20% των καταστημάτων της τοπικής αγοράς παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών παραγγελιών

Δυνατότητα παραγγελίας προϊόντων ηλεκτρονικά παρέχει το 20% των επιχειρήσεων της εμπορικής αγοράς. Τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν χθες μετά από υπουργική απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας τους λόγω κορονοϊού, όμως το ηλεκτρονικό εμπόριο δουλεύει κανονικά βάσει της νομοθεσίας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος τονίζει ότι οι καταναλωτές μπορούν να καλύψουν ευρεία γκάμα από τις ανάγκες τους. Τόνισε όμως ότι είναι σημαντικό οι πληρωμές να μη γίνονται με αντικαταβολή.

«Με την αντικαταβολή οι καταναλωτές πληρώνουν τις παραγγελίες με φυσικό χρήμα στον ταχυματαφορέα που τους επισκέπτεται στο σπίτι τους. Εμείς προτρέπουμε να αποφευχθεί αυτό. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα όταν κάνουν την παραγγελία στο e – shop να καταβάλουν τα χρήματα είτε με κάρτα και τραπεζική κατάθεση, είτε με PayPal», επισήμανε.

«Αυτοί είναι οι τρεις τρόποι ώστε να μην απαιτείται φυσικό χρήμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προστατεύουμε τους ταχυμεταφορείς, αλλά και εμάς», επισήμανε.

Στον Βόλο το ηλεκτρονικό εμπόριο ποικίλλει. Ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει από ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, μέχρι είδη δώρων, σπιτιού, έπιπλα.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε καλό είναι να προτιμηθούν τα τοπικά καταστήματα από καταστήματα άλλων πόλεων ώστε το χρήμα παραμένει στην αγορά του Βόλου», τόνισε ακόμη.

Τα τοπικά καταστήματα που κάνουν ηλεκτρονικό εμπόριο διαθέτουν προϊόντα σε εξαιρετική ποιότητα και παρέχουν τη δυνατότητα αλλαγής των προϊόντων όταν δεν γίνεται ορθή επιλογή.

Επισημαίνεται ότι η εμπορική αγορά βγαίνει από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, ενώ και οι τζίροι του γιορτών δεν ήταν ικανοποιητικοί.

Με αφορμή τα μέτρα κατά του κορονοϊού ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας αιτείται την αναστολή καταβολής των ενοικίων ως μέτρο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εχει αποστείλει ήδη επιστολή στην Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Μαγνησίας και αιτείται στο πλαίσιο των μηχανισμών στήριξης των ΜμΕ την αναστολή καταβολής ενοικίων επιχειρήσεων τουλάχιστον για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο του τρέχοντος έτους και μέριμνα αποπληρωμής αυτών έως 31/12/2020.

Μάλιστα επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της αγαστής και πολυετούς συνεργασίας των μισθωτών επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών τους, ζητείται η αμέριστη κατανόησή τους για τη διευκόλυνση αποπληρωμής ενοικίων των εμπορικών καταστημάτων.

Μέτρα 24ωρης προστασίας των εμπορικών καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει αποστείλει επιστολή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, αιτούμενος μέτρα προστασίας και φύλαξης των εμπορικών καταστημάτων, ώστε η συχνή και πολυπληθής κυκλοφορία να μειωθεί αισθητά προκειμένου να εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της πανδημίας COVID – 19.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου