ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες από την Τροχαία Βόλου

επιστρέφονται-πινακίδες-και-άδειες-α-159373

Τι αναφέρει απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αρχισε η επιστροφή αδειών οδήγησης, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους και να περιοριστούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου Αθανάσιος Κουλούρης είπε ότι οι πολίτες μπορούν να μεταβαίνουν στην Τροχαία Βόλου και να εξυπηρετούνται πρωινές ώρες.

Η εξυπηρέτηση θα γίνεται με έλεγχο της ροής από τον εξωτερικό χώρο. Για οποιαδήποτε απορία τους οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2421076973-4-5.

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες λαμβάνουν πίσω τα στοιχεία τους από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές που έχουν βεβαιωθεί και οι παραβάσεις.

Η επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας γίνεται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Πρόκειται για γενναία απόφαση, καθώς όσοι είχαν αφαίρεση των στοιχείων τους για παραβάσεις όπως μεταξύ άλλων η μη χρήση των ατομικών μέσων προστασίας (ζώνη και κράνη) και η χρήση κινητή τηλεφώνου κατά την οδήγηση (που είναι πάρα πολλοί), μπορούν να πάρουν πίσω άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές Αρχές μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
  • Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών.
  • Οδήγηση στην Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
  • Παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).
  • Επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση για επίδειξη ικανότητος, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχεδίων αγώνων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι, η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην εν λόγω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Οι θεωρήσεις αδειών μοτοποδηλάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί άτυπη παράταση για τις θεωρήσεις αδειών κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων. Οι πολίτες, όπως επισημάνθηκε, δεν χρειάζεται να ανησυχούν αν δεν έχει θεωρηθεί η άδεια του 2020.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου