ΤΟΠΙΚΑ

Στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας οι εθελοντές

στη-διάθεση-της-πολιτικής-προστασίας-159664

Είναι δίπλα σε ευπαθείς ομάδες, που εν μέσω κορονοϊού δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν

Στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων και της Μητρόπολης είναι οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την κάλυψη τυχόν εκτάκτων αναγκών.

Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος είπε ότι «οι εθελοντές θα αναλάβουμε να μεταφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο είναι αναγκαίο σε συμπολίτες, που ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα, ωστόσο είναι μόνοι και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι».

Ακόμη, τόνισε ότι εάν η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού δυσκολέψει και απαιτηθεί συνδρομή για τις διακομιδές από και προς το Νοσοκομείο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων μπορεί και πάλι να βοηθήσει.

«Υπάρχει το σχέδιο «Ξενοκράτης», που έχει διάφορες προβλέψεις σε πολλούς τομείς. Μπορούμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και των Δήμων και αν κληθούμε θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας», τόνισε.

Οι εθελοντές βρίσκονται σε ετοιμότητα και συνεργάζονται με τις υπηρεσίες και τις αρμόδιες αρχές. «Ολα τα μέλη μας δηλώνουν δίπλα στον πολίτη στο μέτρο του εφικτού ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα ή κίνδυνοι», τόνισε.

Οι εθελοντές έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα πρώτων βοηθειών και τηρούν ευλαβικά τους κανόνες ατομικής υγιεινής, ενώ έχουν εφοδιαστεί με μάσκες, γάντια και στολές. Είναι πάντοτε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και συνέδραμαν με κάθε τρόπο για την κάλυψη των αναγκών τους σε ξύλα, τρόφιμα κ.ά.

«Τον χειμώνα ήμασταν στο πλάι 40 οικογενειών που αντιμετώπιζαν προβλήματα βιοπορισμού λόγω της οικονομικής κρίσης. Εχουμε συνολικά 100 ενεργά μέλη και δύο οχήματα», είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να βοηθήσουμε πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις που προέκυψαν από την Παρασκευή και αφορούσαν σε άτομα με προβλήματα υγείας. Δεν είχαν συγγενείς για να τους εξυπηρετήσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων συμβουλεύει τους πολίτες να μένουν σπίτι και να τηρούν όλες τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του νέου κορονοϊού. «Με θετική ενέργεια, ευθύνη, ατομική υγιεινή και ψυχραιμία μειώνουμε τις μετακινήσεις μας. Μένουμε μέσα και προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες», αναφέρεται σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου