ΤΟΠΙΚΑ

Επιβεβλημένη η απόφαση αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων

επιβεβλημένη-η-απόφαση-αναστολής-λει-159954

Κάλεσμα Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στα μέλη του να ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις για την αποφυγή προστίμων

Λογική και επιβεβλημένη κρίνουν οι έμποροι την απόφαση αναστολής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από σήμερα Τετάρτη, παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις της επιδημίας του κορονοϊού τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στον τομέα του εμπορίου.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος είπε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πάρα πολύ δύσκολη.

«Οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν και το επόμενο διάστημα. Ευχόμαστε ο περιορισμός αυτός να είναι μόνο για δεκατέσσερις μέρες και γενικότερα να μη χρειαστεί να παραταθεί η διάρκεια της παύσης λειτουργίας των καταστημάτων», τόνισε ευχόμενος «να πάνε όλα καλά και η επαναλειτουργία της αγοράς να βρει όλους τους καταστηματάρχες ανοιχτούς».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας συστήσει στα μέλη του να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να ενημερώνονται συνεχώς από την ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις όπως είναι η επιβολή προστίμων.

Ο κ. Οντόπουλος επισημαίνει ότι από την περασμένη Παρασκευή ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου από κοινού με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία έκαναν συνεχείς ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας της αγοράς, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους μισούς κλάδους.

Λογική και επιβεβλημένη έκρινε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας Κώστας Τσέλιος, την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

«Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή για όλους είναι η υγεία, ο περιορισμός των κρουσμάτων και η επιστροφή στην καθημερινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας παρενέβη με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων ζητώντας τη λήψη μέτρων στήριξης. Συγκεκριμένα ζητά απόδοση έκτακτου βοηθήματος ύψους 5.000 ευρώ, αναστολή καταβολής του ΦΠΑ, αναστολή καταβολής των τρεχουσών εισφορών και δόσεων και αναστολή των πάσης φύσεως πλειστηριασμών.

Ακόμη, ζητεί αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και της καταβολής δημοτικών φόρων και τελών, προσωρινή απόδοση εργοδοτικού δικαιώματος και αναστολή της καταβολής ενοικίων επιχειρήσεων τουλάχιστον για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο με μέριμνα αποπληρωμής αυτών έως 31 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου