ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Εκλεψε πατατάκια και κρουασάν γιατί πεινούσε

βόλος-εκλεψε-πατατάκια-και-κρουασάν-γ-183191

Το δικαστήριο του έδωσε δεύτερη ευκαιρία, προτρέποντάς τον να μην απασχολήσει ξανά την Αστυνομία

Δεύτερη ευκαιρία έδωσε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 21χρονο Βολιώτη, που συνελήφθη προχθές το βράδυ από την ΟΠΚΕ για κλοπή σε περίπτερο.

Η κλοπή διαπράχθηκε ξημερώματα Τρίτης όταν ο 21χρονος διέρρηξε τη μεταλλική ντουλάπα του περιπτέρου και έκλεψε πατατάκια και κρουασάν αξίας 30 ευρώ.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και προχθές η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνίασε την υπόθεση.

Πίσω από τη κλοπή κρυβόταν ο 21χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία έδρασε από κοινού με 18χρονο Βολιώτη.

Η ΟΠΚΕ συνέλαβε εντός χρονικού πλαισίου τον 21χρονο, ενώ σε βάρος του 18χρονου σχημάτισε δικογραφία λόγω παρέλευσης Αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου, εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή από κοινού με διάρρηξη και οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη. Οταν διαπίστωσε τη διάρρηξη, έλεγξε την κάμερα και τότε είδε τον 21χρονο να προβαίνει στη διάρρηξη από κοινού με δεύτερο άτομο.

Δεν είναι τόσο η αξία των ειδών που εκλάπησαν που τον οδήγησαν στην Αστυνομία κατέθεσε, όσο οι ζημιές που υπέστη το περίπτερο με την παραβίαση της μεταλλικής ντουλάπας αξίας περίπου 100 ευρώ αλλά και η παραβίαση του χώρου του.

Ο 21χρονος δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και παραδέχτηκε τις πράξεις του, τόνισε όμως ότι προέβη σε αυτές γιατί πεινούσε. «Πήρα πέντε έξι πράγματα και τίποτε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά απολογούμενος στο δικαστήριο.

Το Αυτόφωρο τον έκρινε αθώο παρά την πρόταση ενοχής του εισαγγελέα έδρας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση αθώωσης, η οποία βασίστηκε στο άρθρο 377 του ποινικού κώδικα που αναφέρεται στην κλοπή με άμεση χρήση.

«Αν η κλοπή ή η υπεξαίρεση έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη», αναφέρει χαρακτηριστικά το επίμαχο άρθρο.

Η πρόεδρος προέτρεψε τον 21χρονο να μην προβεί ποτέ ξανά σε τέτοια πράξη και βρεθεί στα δικαστήρια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου