ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις διασωστών– πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ και τα Κ.Υ. της Μαγνησίας

προσλήψεις-διασωστών-πληρωμάτων-στ-183812

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση μέσω ΔΥΠΕ για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στον τομέα ΕΚΑΒ Βόλου και στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας για διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων και άρχισε να τρέχει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων ορίζεται μέχρι και τις 15 Μαρτίου στις 12 το βράδυ.

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του διαδικτυακού τόπου ηλεκτρονικών αιτήσεων, για την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών, loipoepikouriko.moh.gov.gr και συνοδεύεται από οδηγίες για τη συμπλήρωσή της.

Κάθε υποψήφιος/α έχει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης σε μια μόνο ΔΥΠΕ και σε μια κατηγορία και κλάδο, με σειρά προτίμησης, για 8 φορείς που λειτουργούν στη γεωγραφική αρμοδιότητα της ΔΥΠΕ επιλογής του. Οι υποψήφιοι/υποψήφιες κατατάσσονται με βάση τη μοριοδότησή τους και τη σειρά προτίμησης φορέα σε λίστα, ανά κλάδο και ειδικότητα.

Η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στον τομέα ΕΚΑΒ Βόλου και στα Κέντρα Υγείας αναμένεται να δώσει σημαντικό χέρι βοηθείας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου Παναγιώτης Δαρειώτης τόνισε ότι θα αυξηθεί η δύναμη του προσωπικού καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οριστικές προσλήψεις προσωπικού.

«Θα καταστεί δυνατό να καλύπτεται το σύνολο των βαρδιών. Αυτή τη στιγμή τα ασθενοφόρα κινούνται με οριακή δύναμη. Σε καθημερινή βάση βρίσκονται σε κίνηση πέντε ασθενοφόρα το πρωί, τέσσερα το απόγευμα και τρία το βράδυ, ενώ από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι άδειες του προσωπικού γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση τη δύναμη των ασθενοφόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαραίτητοι τίτλοι σπουδών είναι η επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ ή C’ κατηγορίας, βεβαίωση ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος και το δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας πλήρωμα ασθενοφόρου – διασώστης του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας ημεδαπής ή αλλοδαπής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου