ΑΛΜΥΡΟΣ

Τροποποίηση του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων του Αλμυρού

τροποποίηση-του-κανονισμού-κοινοχρή-188364

Αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμυρού

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού για την τροποποίηση του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων.

Η Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας λόγω των αναγκών που παρουσιάστηκαν και τροποποίησε την υποπαρ. 1.3, της παρ.1 του άρθρου 9, του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος ζητεί να του παραχωρηθεί η χρήση κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται σε περιοχή όπου δεν προβλέπονται παραχωρούμενοι κοινόχρηστοι χώροι από τον παρόντα κανονισμό ή αιτείται χώρο με διαφορετική θέση ή επιφάνεια απ’ αυτήν που προβλέπει ο κανονισμός ή δεν διαθέτει πρόσοψη επί του κοινοχρήστου χώρου, τότε η αίτηση θα κατατίθεται στην Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών &Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού, προκειμένου να εξεταστεί ως αίτημα ειδικής, τοπικής τροποποίησης του κανονισμού.

Στην περίπτωση αυτή η αίτηση θα συνοδεύεται από τοπογραφικό σκαρίφημα, στο οποίο να απεικονίζεται η θέση του καταστήματος, οι είσοδοι και τα παράθυρα των όμορων καταστημάτων ή κατοικιών, το πλάτος της πρόσοψης του ακινήτου, το πλάτος του πεζοδρομίου, το πλάτος της οδού καθώς και η θέση και οι διαστάσεις του αιτούμενου προς κατάληψη χώρου.

Σε περίπτωση που εντός ή πλησίον του αιτούμενου κοινόχρηστου χώρου υφίστανται δέντρα ή στοιχεία αστικού εξοπλισμού (κάδοι απορριμμάτων, κιγκλιδώματα, παγκάκια, στύλοι κ.τ.λ.) θα πρέπει επίσης να απεικονίζονται στο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα τεχνική έκθεση στη οποία να τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα τροποποίησης του Κανονισμού και τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά. Μετά τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημα τροποποίησης, η Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών & Πολεοδομίας ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο, κοινοποιώντας την απάντηση στο Τμήμα Εσόδων της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου. Εν συνεχεία, σε περίπτωση που έχει εγκριθεί το αίτημα του ενδιαφερόμενου, τότε απευθύνεται στις προαναφερόμενες Υπηρεσίες, προσκομίζοντας Ενημερότητα του Ταμείου του Δήμου Αλμυρού περί μη οφειλών στον Δήμο για τέλη, φόρους, πρόστιμα ή εισφορές ή νόμιμης ρύθμισής τους, προκειμένου να του χορηγηθεί η άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου βάσει της επιφάνειας που προσδιορίστηκε με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ακριβώς το σχέδιο που επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου