ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο άνδρας, ελεύθερη η γυναίκα για τα ναρκωτικά και όπλα στα Πλατανίδια

στη-φυλακή-ο-άνδρας-ελεύθερη-η-γυναίκα-192805

Απολογήθηκε χθες το ζευγάρι εισοδηματιών, που συνελήφθη με πάνω από 1,3 κιλό κάνναβης

Τον δρόμο για τον Κορυδαλλό πήρε ο 49χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι στα Πλατανίδια με κάνναβη βάρους 1.355 γραμμαρίων, εξοπλισμό παραγωγής κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο και σημαντικό οπλισμό, ενώ η σύντροφός του, ηλικίας 44 ετών, που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με όρους.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στον ανακριτή Βόλου. Μετά την πολύωρη απολογία του, που διήρκεσε μέχρι και τις 17:30, ανακοινώθηκε η απόφαση με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με τους όρους εγγυοδοσίας 3.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε α’ πενθήμερο στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι κατηγορούμενοι, πάντως, επέμειναν στην απολογία τους ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά τους. Οπως φέρονται να υποστήριξαν, η κάνναβη εντοπίστηκε σε αποθήκη αγροκτήματος που δεν χρησιμοποιούν οι ίδιοι. Για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους ισχυρίστηκαν ότι η προέλευσή τους είναι νόμιμη και τεκμηριώνεται φορολογικά.

Επισημαίνεται ότι το ζευγάρι δεν έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν με παρόμοιες πράξεις. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης, για κατοχή όπλων και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Η έρευνα στο σπίτι τους έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού και συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων.Οι αστυνομικοί έψαξαν όλους τους χώρους και εντόπισαν την κάνναβη, αλλά και το εργαστήρι παραγωγής ναρκωτικών που έκρυβαν. Από την οικία κατασχέθηκε σημαντικός εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας, ο οποίος αποτελούταν από σύστημα εξαερισμού, λαμπτήρες και μηχανισμούς επεξεργασίας κάνναβης. Επισημαίνεται ότι ο εξοπλισμός ήταν εκτός λειτουργίας, όμως εκτιμάται από την Αστυνομία ότι το ζευγάρι θα μπορούσε να τον ενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή.

Στο σπίτι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη σημαντικό οπλισμό, λειτουργικό πολεμικό τυφέκιο (υποπολυβόλο) με τέσσερις γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια, αεροβόλο τυφέκιο, κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρα πιστολιού χωρίς φυσίγγια και 461 πολεμικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Ακόμη, κατέσχεσαν ποσό ύψους 12.025 ευρώ και το ποσό των 1.000 δολαρίων ΗΠΑ,που εκτιμάται ότι προέρχεται από παράνομη δραστηριότητα,τα αυτοκίνητα του ζευγαριού και τα κινητά του τηλέφωνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου