ΤΟΠΙΚΑ

Εργασίες συντήρησης στον υδατόπυργο Αϊδινίου

εργασίες-συντήρησης-στον-υδατόπυργο-196135

Εξετάζεται ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων με το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης

Στη συντήρηση του υδατόπυργου στο Αϊδίνι και τον καθαρισμό της δεξαμενής θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Βαλκανιώτης επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Γεώργιο Τόρη και του επέδωσε υπόμνημα με αιτήματα για το δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή.

Ο κ. Τόρης έδωσε άμεσα εντολή για ελαιοχρωματισμό και συντήρηση του υδατόπυργου, ενώ υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει και το αίτημα για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Ο κ. Βαλκανιώτης ενημέρωσε ότι το εν λόγω έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα αντικατάστασης των κεντρικών αγωγών της ΔΕΥΑΜΒ, όμως είπε ότι η κατασκευή του αναμένεται να καθυστερήσει γιατί το έργο προχωρά κλιμακωτά και επεκτείνεται από το κέντρο στην περιφέρεια.

«Εμείς ζητήσαμε να προχωρήσει το έργο στο Αϊδίνι κατ’ εξαίρεση πιο γρήγορα, εφόσον υπάρξει τεχνική έκθεση που να τεκμηριώνει το κόστος των ζημιών που παρουσιάζει το δίκτυο και επιβαρύνουν τη ΔΕΥΑΜΒ», ενημέρωσε.

Οι ζημιές είναι πάρα πολύ συχνές. «Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ ανταποκρίνονται γρήγορα και κάνουν τις επιδιορθώσεις ακόμη και σε ημέρες αργιών και Σάββατο και Κυριακή. Όμως, το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο. Δεν έχουμε πρόβλημα με την ποιότητα ή την ποσότητα του νερού, αλλά με τις βλάβες που είναι απανωτές», εξήγησε και τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Δημήτρη Κουτσιφέλη.

Πράγματι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώστας Κολοκοτρώνης ενημέρωσε ότι το δίκτυο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70 και είχε πολλές κακοτεχνίες.

«Το ’82 είχε γίνει ένα έργο αποκατάστασης, καθώς ο εργολάβος είχε τραβήξει τις παροχές πάνω από τον κεντρικό αγωγό και όχι στα πλάγια. Όμως το κακό είχε γίνει», τόνισε.

Οι σωλήνες ύδρευσης σπάζουν σε πολλά σημεία.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημείωσε ο ίδιος, ότι πριν από λίγο διάστημα το συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ δεν πρόλαβε να αποχωρήσει από σημείο όπου είχε αποκαταστήσει βλάβη και είκοσι μέτρα πιο μακριά είχαν παρουσιαστεί να ζημιά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου