ΑΛΜΥΡΟΣ

Απογυμνωμένες από προσωπικό οι Υπηρεσίες στον Αλμυρό

απογυμνωμένες-από-προσωπικό-οι-υπηρε-196858

Ελλείψεις στις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού

Ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό αντιμετωπίζουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού και η Διεύθυνση Πολεοδομίας. Οι υπηρεσίες είναι στελεχωμένες μόνο με δύο πολεοδόμους μηχανικούς, ενώ θα έπρεπε να έχουν προσωπικό τουλάχιστον εφτά ατόμων.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως και όλοι οι δήμοι και τέθηκε στο τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ενημερώνει ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. «Λείπει από τους δήμους διοικητικό προσωπικό, εξειδικευμένο. Τρέχουν προγράμματα αλλά τα έργα δεν υλοποιούνται σωστά, ενώ η νέα εποχή που διανύουμε απαιτεί το προσωπικό να εκπαιδεύεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο. Είναι θέμα ανάπτυξης», υπογραμμίζει.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη συμμετοχή σε δίκτυα. «Δίνουν τη δυνατότητα να συνεργαστούμε για μελέτες πάνω σε αναπτυξιακά θέματα και να διευκολυνθούμε», επισημαίνει ο ίδιος. Ερευνα που έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ τεκμηρίωσε την ανάγκη να διευθετηθεί το θέμα με το διοικητικό προσωπικό. «Η εποχή τρέχει με γρήγορους ρυθμούς και η Αυτοδιοίκηση έχει μείνει πίσω», προσθέτει.

Σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή Αλμυρού θα συνεχίσει να συμμετέχει και το 2020 στο δίκτυο Βιώσιμης Πόλης που παρέχει τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση έργων, αναπλάσεων υπαίθριων αστικών χώρων.

Με τη συγκεκριμένη δράση υποστηρίζεται ο Δήμος, με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος και της αισθητικής του χώρου, διεκδικώντας χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα.
Η «Βιώσιμη Πόλη» υποστηρίζει εμπράκτως τα μέλη της, προσφέροντας, εκτός από την τεχνογνωσία, και το γενικό συντονισμό διάφορων εμπλεκομένων.
Το «Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» αποτελεί Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στο οποίο συμμετέχουν Δήμοι της Ελλάδας και της Κύπρου με κοινά χαρακτηριστικά.
Ως βασικό σκοπό έχει τον σχεδιασμό και την ανάληψη δράσης για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των μελών του, ώστε να συγκροτούν ομάδες, να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις έργων τους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας και της προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ειδικότερα το Δίκτυο επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του, μέσω της επιστημονικής και τεχνικής έρευνας και τεχνικής υποστήριξης των Δήμων, για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και πολιτικών.
Σε μια εποχή, όπου οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, η συνεργασία και η εξωστρέφεια είναι σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη ενός τόπου γιατί συνεισφέρουν στην ωρίμανση των έργων.

Ακόμη, ο δήμος Αλμυρού είναι μέλος του δικτύου πόλεων Δ. Ε.Π.ΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη), το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία είκοσι τριών οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα που ενίσχυσαν οικονομικά το Δίκτυο κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας του.
Περιλαμβάνει μια σειρά από τοπικούς φορείς από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου