ΤΟΠΙΚΑ

«Χρειάζονται ρεαλισμός και ευθυκρισία για ένα καλύτερο αύριο στη δικηγορία»

χρειάζονται-ρεαλισμός-και-ευθυκρισ-197945

Τόνισε ο Χρήστος Στρατηγόπουλος – Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου χθες στο Ξενία

«Το αύριο στη δικηγορία δεν θα είναι καλύτερο, όσο το αντιμετωπίζουμε με συνταγές του παρελθόντος. Θα είναι καλύτερο, εφόσον ανιχνεύσουμε με περισσότερο ρεαλισμό τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και της αγοράς».

Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των δικηγόρων στο ξενοδοχείο Ξενία ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, ο κ. Στρατηγόπουλος επισήμανε ότι στην αυγή της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα η πατρίδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της νέας περιόδου με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

«Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι οι πληγές που άνοιξαν τα χρόνια αυτά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας είναι βαθιές και πολύμορφες, όμως, σχεδόν νομοτελειακά έχει έλθει πλέον η ώρα της επούλωσης», επισήμανε.

Ο ίδιος έκρινε ότι η πρόσφατα ολοκληρωθείσα αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας, παρ’ ότι άνευρη και διστακτική, εξαλείφει εστίες αδικαιολόγητων διακρίσεων και ανισοτήτων και δημιουργεί συνθήκες αδιατάρακτα ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Προέβη στην επισήμανση, αν και ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου διαπίστωσε με λύπη ότι η αναθεώρηση δεν τόλμησε να αγγίξει καν το μείζον θέμα της κατοχύρωσης της πλήρους ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης έναντι των δύο άλλων εξουσιών.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εισαγωγή των νέων ποινικοδικονομικών κωδίκων θα κατορθώσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο ποινών.

Για την από εδώ και πέρα πορεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου τόνισε ότι φιλοδοξία του είναι να εμπεδώσει και να εμβαθύνει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του, επενδύοντας σε δράσεις που αναδεικνύουν το επιστημονικό κύρος και το θεσμικό βάρος του.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έχει σημαντικά αναδιοργανωθεί και προσαρμόσει την λειτουργία του στις προδιαγραφές και τις ανάγκες τού σήμερα. Επενδύει συστηματικά στην διοργάνωση επιμορφωτικών εκδηλώσεων, υποστηρίζει ένθερμα την λειτουργία της πρόσφατα συσταθείσας επιτροπής κεντροβαρών επιστημονικών φορέων της πόλης, διευρύνει την δράση του, για την ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων.

Ακόμη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου συνδράμει στην εν γένει πολιτισμική έκφραση νυν και πρώην μελών του και λοιπών δημιουργών του ευρύτερου χώρου της Δικαιοσύνης και επιδιώκει την στενή συνεργασία με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας, καθώς και τον Σύλλογο των Δικαστικών Υπαλλήλων.

«Εργαζόμαστε, συστηματικά και με αυτοπεποίθηση, για να δημιουργήσουμε ένα πλέον φιλόξενο κοινωνικό περιβάλλον δραστηριοποίησης των δικηγόρων, με δράσεις και πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα, εμπεδώνοντας τον ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου ως αξιόπιστου και χρήσιμου κοινωνικού εταίρου», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου