ΤΟΠΙΚΑ

Στο Νοσοκομείο με εγκαύματα μετά από φωτιά σε αποθήκη στην Α. Γατζέα

στο-νοσοκομείο-με-εγκαύματα-μετά-από-φ-207264

Εργάτης 50 ετών αλβανικής καταγωγής – Συναγερμός προχθές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Αναψε φωτιά για να ζεσταθεί και παραλίγο να καεί ζωντανός. Συναγερμός προχθές στις 11 το βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Αντρας ηλικίας 50 ετών αλβανικής καταγωγής καλούσε σε βοήθεια. Αποθήκη στην περιοχή Αγίας Τριάδας Ανω Γατζέας, που χρησιμοποιούσε σαν κατάλυμα, τυλιγόταν στις φλόγες μετά από σπινθήρα, που πιθανότατα προκλήθηκε από τζακόσομπα, ενώ ο 50χρονος στην προσπάθειά του να κατασβήσει τη φωτιά τραυματίστηκε στο πόδι.

Στον τόπο έσπευσαν πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα και δύο βοηθητικά. Οταν έφθασαν στην αποθήκη οι πυροσβέστες, εφτά στον αριθμό, ο 50χρονος και ο ιδιοκτήτης της χωραφιού, ηλικίας περίπου 70 ετών, έδιναν μάχη με τις πύρινες φλόγες, ρίχνοντας νερό με λάστιχα, κουβάδες.

Ευτυχώς οι δύο άντρες είχαν καταφέρει να απομακρύνουν από τον χώρο φιάλη με αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος είχε τραυματιστεί στο πόδι κατά την προσπάθεια κατάσβεσης, ευτυχώς όμως ελαφρά. Επειδή είχε εισπνεύσει καπνό κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου και παρακολούθηση για λόγους πρόληψης.

Ρίχτηκαν ακολούθως στη μάχη της κατάσβεσης και κατέσβησαν τη φωτιά στις 02:00.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου άρχισε να συλλέγει πληροφορίες για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι η φωτιά να εκδηλώθηκε από την τζακόσομπα.

Ο 50χρονος είχε μόλις επιστρέψει από την πατρίδα του και κουρασμένος από το ταξίδι και το κρύο άναψε φωτιά να ζεσταθεί, όμως φαίνεται ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή προκλήθηκαν σπινθήρες.

Ετσι η φωτιά δεν άργησε να εκδηλωθεί και να λάβει διαστάσεις. Μεταδόθηκε πρώτα σε στρώμα και στη συνέχεια στα υπόλοιπα αντικείμενα που υπήρχαν στην αποθήκη, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ζημιές εκτιμάται ότι είναι ύψους περίπου 3.000 ευρώ.

Ολα τα υπάρχοντα του 50χρονου καταστράφηκαν ακόμη και η αστυνομική του ταυτότητα και ό,τι έγγραφα είχε στην κατοχή του. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με τον ιδιοκτήτη της αποθήκης. «Ευτυχώς πρόλαβα να απομακρύνω τη φιάλη με το αέριο», ανέφερε.

«Η αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς όμως αυτό είναι το λιγότερο. Είναι ευτύχημα το γεγονός που δεν είχαμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Οταν πήρε το στρώμα φωτιά, ο χώρος λαμπάδιασε. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα και ο 50χρονος πανικοβλήθηκε. Ακουσα τις φωνές του και έτρεξα να βοηθήσω. Ηταν λίγο μετά την επιστροφή του από την Αλβανία. Εργάζεται εδώ, όμως στις 18 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε την οικογένειά του στην πατρίδα του», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου