ΑΛΜΥΡΟΣ

«Εν γνώσει του δημάρχου όλες οι ενέργειές μου»

εν-γνώσει-του-δημάρχου-όλες-οι-ενέργε-207920

Λέει ο πρώην ταμίας του Δήμου Αλμυρού για το πιθανό έλλειμμα των 450.000 ευρώ

«Οι ενέργειες μου ήταν εν γνώσει τη δημοτικής αρχής». Αυτό φέρεται να υποστηρίζει ο πρώην ταμίας του Δήμου Αλμυρού που παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για πιθανό έλλειμμα 450.000 ευρώ στον Δήμο Αλμυρού το 2011, επί της προηγούμενης, δηλαδή, δημαρχίας του νυν δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην ταμίας υποστηρίζει ότι το έλλειμμα είναι κατά βάση λογιστικό. Οπως φέρεται να ισχυρίζεται έχει επαναληφθεί σε πολλούς ταμίες των Δήμων και κοινοτήτων να προκαταβάλλουν ποσά. Επισημαίνεται ότι την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού και παρέπεμψε τον πρώην ταμία στο πειθαρχικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρευρέθηκε πληρεξούσιος δικηγόρος του πρώην ταμία που κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα. Ο πρώην ταμίας ελέγχεται για παράβαση καθήκοντος και πλημμελή τήρηση των βιβλίων και στοιχείων του Δήμου για την οικονομική χρήση του 2011.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο εκτιμάται ότι θα συγκροτηθεί και θα συζητήσει αν ο πρώην ταμίας θα τεθεί σε αργία ή όχι στους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

Το θέμα είχε απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού που είχε αποφασίσει να παραπέμψει το ζήτημα στην Εκτελεστική Επιτροπή μετά την κοινοποίηση του φύλλου ελέγχου από επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου