ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγίες για αυστηρή τήρηση του ωραρίου στα Δικαστήρια

οδηγίες-για-αυστηρή-τήρηση-του-ωραρίο-211556

Δίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, κοινοποιώντας την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών

Οδηγίες σχετικά με την αυστηρή τήρηση του ωραρίου εργασίας που, όπως σημειώνει, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, δίνει στα Δικαστήρια –και στον Βόλο- το υπουργείο Δικαιοσύνης, κοινοποιώντας παράλληλα την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών

Στο ενημερωτικό έγγραφο, με υπογραφή του υπουργού Κ. Τσιάρα, με έμφαση σημειώνεται ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγξει την τήρησή του αποτελούν παράβαση καθήκοντος και προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με το νόμο 3527/2007 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την αξιοποίηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των οργανικών του μονάδων και καλεί τους υπαλλήλους σε απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου.

Επισημαίνεται ότι η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών καθιερώνει ενιαίο σύστημα ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους φορείς που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό – ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου