ΤΟΠΙΚΑ

Κατά τραπεζών στρέφεται τώρα η ΕΡΓΗΛ

κατά-τραπεζών-στρέφεται-τώρα-η-εργηλ-211636

Παρέμβαση υπέρ τραπεζών άσκησε η ΔΕΥΑΜΒ, εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου

Κάθε νομικό μέσο εξαντλεί η ΕΡΓΗΛ, η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη ΔΕΥΑΜΒ για το έργο «Υδρευση Βόλου – Επέκταση και βελτίωση του Δικτύου Υδρευσης Βόλου».

Μετά τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, διεκδικεί και την απευθείας κατάσχεση της περιουσίας τραπεζών και συγκεκριμένα των Πειραιώς και Eurobank βάζοντας στο στόχαστρο το ρευστό τους.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ χθες το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι ο νομικός σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης παρέστη στο Πρωτοδικείο Αθηνών και παρενέβη υπέρ των δύο τραπεζών.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις αποφάσεις του, όμως αν τα αιτήματα των τραπεζών απορριφθούν, η ΕΡΓΗΛ θα κατάσχει μέρος των χρημάτων τους και οι τράπεζες θα στραφούν κατά της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης ενημέρωσε ότι η ΕΡΓΗΛ έχει δικαίωμα εκτός της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οφειλών που υπάρχουν προς τη ΔΕΥΑΜΒ να διεκδικήσει και απευθείας την περιουσία που έχουν οι τρίτοι και φυσικά ενδιαφέρεται για τα χρήματά τους.

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΜΒ παρεμβαίνει με κάθε ευκαιρία και επισημαίνεται ότι τα διεκδικούμενα χρήματα είναι έσοδα από ανταποδοτικά τέλη, τα οποία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι ακατάσχετα.

Η ΕΡΓΗΛ κινείται με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, το οποίο απέρριψε την προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ. Όμως, εκκρεμεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία θα είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε την ανάθεση δικαστικών χειρισμών και την αμοιβή των νομικών συμβούλων.

Αλλα θέματα της συνεδρίασης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε χθες το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ άλλων, έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Πρόκειται για οφειλές που αφορούν στη χρήση 2011 οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Το σύνολο των οφειλετών είναι δέκα εννέα και το συνολικό ποσό των οφειλόμενων 7.783 ευρώ.

Το Σώμα ενέκρινε τον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΔΕΥΑΜΒ, όρισε επιτροπές για διαγωνισμούς έργων, ενέκρινε όρους για προκηρύξεις κ.ά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου