ΤΟΠΙΚΑ

Κυβερνήτης «Dixmude»: Στηρίζουμε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

κυβερνήτης-dixmude-στηρίζουμε-το-ελληνικ-212196

Ο Nicolas Rossignol μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη διακλαδική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020»

Το μήνυμα ότι η Γαλλία στηρίζει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έμπρακτα μετέφερε χθες σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κυβερνήτης του ελικοπτεροφόρου του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «Dixmude» Nicolas Rossignol, ο οποίος βρίσκεται στον Βόλο, στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης Ελλάδας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος 2020», που θα ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και του Αιγαίου.

Ο κ. Rossignol δήλωσε ευτυχής που το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό έχει την τύχη και τη δυνατότητα να συλλειτουργεί με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τις αμερικανικές.

«Η φάση του σχεδιασμού μάς δίνει τη δυνατότητα να δούμε από κοινού τις μεθοδολογίες που ακολουθούμε. Κατόπιν θα μπορέσουμε να καθοδηγήσουμε το ίδιο αποτελεσματικά τις ελληνικές, τις γαλλικές και τις αμερικανικές δυνάμεις», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν το Πολεμικό Ναυτικό περνά δύσκολες περιόδους, ο Γάλλος κυβερνήτης του γιγαντιαίου ελικοπτεροφόρου είπε: «Δεν γνωρίζω περιόδους, που να μην είναι δύσκολες, ιδίως στον οικονομικό τομέα, αλλά τουλάχιστον στην Ευρώπη έχουμε μία θέση ευνοούμενη».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο στόχος μας είναι να μεταφράσουμε αυτό που ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό, να αποδείξουμε την υποστήριξή μας στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα τόσο ο ίδιος, όσο και οι Γάλλοι πεζοναύτες είχαν χρόνο και για επίσκεψη και ξεκούραση στον Πειραιά.

«Στον Βόλο και τη Μαγνησία βρήκαμε μία πολύ πιο ήρεμη και ευχάριστη περιοχή για διαμονή και ξεκούραση. Αλλοι έκαναν σκι στα Χάνια, άλλοι επισκέφτηκαν οικισμούς του Πηλίου και τα Μετέωρα», ανέφερε, δηλώνοντας ικανοποιημένος.

Ο κ. Rossignol είναι στο τιμόνι του «Dixmude» δύο χρόνια.

Το «Dixmude»

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο έχει μήκος 200 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβους, διαθέτει κατάστρωμα 5.200 τ.μ. και έχει δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 16 ελικοπτέρων ΝΗ90 αλλά και 100 τροχοφόρων τεθωρακισμένων, ενώ διαθέτει μίνι νοσοκομείο και μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα έως και 500 άτομα.

Το γαλλικό πλοίο συμμετέχει σε επιχειρήσεις αποβατικού χαρακτήρα. Δεν μπορεί να επιχειρήσει μόνο του, καθώς έχει οπλισμό άμυνας, και μεταφέρει αποβατικά σκάφη και ελικόπτερα.

Θα παραμείνει στο λιμάνι του Βόλου έως σήμερα Τρίτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου