ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για τροχαίο λόγω μέθης στο κέντρο του Βόλου

καταδίκη-για-τροχαίο-λόγω-μέθης-στο-κέ-212483

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για έναν μήνα επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 63χρονο, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη μετά από τροχαίο ατύχημα στον Βόλο και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση πέραν του επιτρεπόμενου ορίου οινοπνεύματος και τον καταδίκασε. Από την πλευρά του απολογούμενος ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, επισημαίνοντας στο Αυτόφωρο ότι πρώτη φορά του συνέβη κάτι τέτοιο.

Οπως είπε, είχε βγει με φίλους του και είχε πιεί δύο ποτά, όμως επειδή ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση το αλκοόλ τον επηρέασε. Κατά την επιστροφή από την έξοδο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην προσπάθειά του να αποφύγει λακκούβα και χτύπησε στο πίσω φτερό σταθμευμένου αυτοκινήτου στην Ιατρού Τζάνου.

Ο 63χρονος επισήμανε ότι ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του οχήματος και προθυμοποιήθηκε να καλύψει τη ζημιά σε συνεργείο, όμως εκείνος δεν το δέχτηκε και ειδοποίησε την Τροχαία.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου