ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκλογές στον Σύλλογο Καταστηματαρχών

εκλογές-στον-σύλλογο-καταστηματαρχώ-222248

Για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδί.

Εκλογές διεξάγονται στον Σύλλογο Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων, Καφετεριών, Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού. Το διοικητικό συμβούλιο ολοκλήρωσε τη θητεία του και καλεί σε αρχαιρεσίες την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και σε περίπτωση μη απαρτίας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού τις ώρες από 13:00 έως 17:00.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπουρλής δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, καθώς συνταξιοδοτήθηκε.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Μπακίρης, που είναι μέλος και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και απευθύνει κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στις εκλογές, προκειμένου να υπάρχει εκπροσώπηση του επαγγελματιών.

Ζήτημα αιχμής για τον Σύλλογο είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και τα προβλήματα εσόδων ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος επέφερε περαιτέρω μείωση στους τζίρους των επαγγελματιών και ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων.

Οι επαγγελματίες της εστίασης χρειάζεται να έχουν φωνή και λόγο διεκδίκησης. Ο κ. Μπακίρης λέει ότι η κρίση έχει φέρει δυσκολίες στον κλάδο, οι οποίες φαίνονται ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, που η κίνηση μειώνεται συγκριτικά με τον υπόλοιπο χρόνο.

Ο Σύλλογος μετρά περί τα 150 μέλη και έχει συνεργασία με όλους τους φορείς και τον Δήμο για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο κ. Μπακίρης λέει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο πρόσφατα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

«Ο δήμαρχος ζήτησε να εφαρμοστεί η κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική πλατεία», αναφέρει.

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στη 13:00 στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 10:00. Σε περίπτωση που και πάλι δεν υπάρχει απαρτία, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 12:00.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν είναι ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, η παραίτηση της απερχόμενης διοίκησης και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Επίσης, θα δοθεί ελεύθερο βήμα.

Οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο, την ελεγκτική επιτροπή και τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ θα υποβάλλονται από αύριο Δευτέρα 27 έως την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Μπακίρη στο τηλέφωνο 6949864951.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου