ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο το Φεστιβάλ Yachting

στον-βόλο-το-φεστιβάλ-yachting-224140

Διοργάνωση θαλάσσιου τουρισμού και γαστρονομίας στο λιμάνι, με 100 σκάφη και 10.000 επισκέπτες

Στον Βόλο θα χτυπήσει η καρδιά του τουρισμού ιστιοπλοΐας στις 14 Μαΐου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Yachting Volos: Θαλάσσιος τουρισμός και Γαστρονομία», στο λιμάνι του Βόλου θα αγκυροβολήσουν 100 σκάφη και την πόλη θα επισκεφτούν πάνω από 10.000 επισκέπτες. Παράλληλα, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα αναπτυχθεί χωριό με παραδοσιακές γεύσεις και τοπικά εδέσματα.

Πρόκειται για το πρώτο Φεστιβάλ Yachting στον Βόλο και τη Θεσσαλία, το οποίο θα συνδυαστεί με τον καταδυτικό τουρισμό και τη γαστρονομία με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων. Η διοργάνωση θα είναι υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Ο Γιώργος Καραχρήστος από τη Mact Media Group, που συνδιοργανώνει την εκδήλωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του είδους στον Αλιμο, είπε ότι η έκθεση έχει αγκαλιαστεί από όλους τους φορείς.

«Θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες yachting από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τους ξένους προορισμούς και θα γίνουν και δύο σημαντικά συνέδρια, με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό και τη γαστρονομία», επισήμανε, ενώ ανάφερε ότι κυρίως το αγκάλιασμα των επαγγελματιών της περιοχής είναι αυτό που θα έχει αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για μία σημαντική διοργάνωση που δημιουργεί προστιθέμενη αξία, ενώ έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δημιουργήσει τον δρόμο μίας άλλης μορφής τουρισμού, φέρνοντας στην επιφάνεια τον Παρθενώνα των υποβρύχιων μουσείων.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η έκθεση έρχεται επίσης σε μία χρονική στιγμή που η Θεσσαλία έχει αυξήσει κατά 18% τις διανυκτερεύσεις και κατά 12% τις αναχωρήσεις από τα λιμάνια της.

«Ολα αυτά γίνονται βάσει σχεδίου. Με τον νέο δρόμο που ανοίγουμε με τα υποβρύχια μουσεία και τον καταδυτικό τουρισμό, αλλά και άλλες εναλλακτικές τουρισμού», επισήμανε.

Ακολούθως επικαλέστηκε τα στοιχεία του βαρόμετρου που δείχνουν ότι το 96% των επισκεπτών που αποχωρεί από τη Θεσσαλία και τους προορισμούς της είναι ικανοποιημένο και τόνισε: «Αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση και δύναμη για να συνεχίσουμε».

Ο ίδιος σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε με συμμετοχή σε 14 εκθέσεις στο εξωτερικό και τρεις στο εσωτερικό, με ολοκληρωμένη δυνατή παρουσία, αναβαθμισμένες υποδομές που καθιστούν τη Θεσσαλία πράσινη Περιφέρεια. Προχωράμε αφήνοντας ένα μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δικαιωνόμαστε για τους κόπους μας, τα έργα μας, την Κάρλα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 281 νέες μικρές επενδύσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το Φεστιβάλ Yachting συνυφαίνεται με τον καταδυτικό τουρισμό και τα υποβρύχια μουσεία, που έγιναν πράξη από τον κ. Αγοραστό, επισήμανε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. Η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι θα υπάρξει συμμετοχή από 60 εταιρείες, ενώ η πόλη θα προσελκύσει 10.000 επισκέπτες.

«Οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αγορά, να επιβιβαστούν σε επαγγελματικά σκάφη, να συμμετάσχουν σε διαδράσεις τουριστικές σχετικές με τη γαστρονομία, τα τοπικά εδέσματα. Δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε δίπλα σε αυτό, ώστε η έκθεση να εξελιχθεί σε θεσμό», συμπλήρωσε.

Η καλή συνεργασία αποδίδει καρπούς επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη διοργάνωση. «Είναι σημαντικό να προχωρούν τα πράγματα», ανέφερε και τόνισε ότι η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους τοπικούς φορείς είναι υποδειγματική.

Ικανοποίηση εξέφρασε και ο Παναγιώτης Πτωχόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας. «Χαιρόμαστε που θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες το προϊόν που προσφέρουμε εδώ και τριάντα χρόνια, τις ιστιοπλοϊκές διακοπές με διαμονή σε σκάφος. Το στοίχημα είναι το Yachting Volos να καθιερωθεί και να μπει στο καλεντάρι των τουριστικών εκθέσεων της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου