ΤΟΠΙΚΑ

Δραματικές οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

δραματικές-οι-ελλείψεις-σε-προσωπικό-226696

Συνάντηση με τον διοικητή για το μείζον θέμα – Σύγκληση γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου

Το χαμηλότερο ποσοστό στελέχωσης με μόνιμους γιατρούς έχει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου σε ολόκληρη την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος έθεσε το πρόβλημα στον νέο διοικητή του Αχιλλοπούλειου Γιάννη Ντόκο και έλαβε τη δέσμευση ότι θα προσπαθήσει να το επιλύσει.

Ο κ. Μαλινδρέτος ενημέρωσε ότι στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από δύο μέρες, η Ενωση έθεσε τα θέματα με την υποστελέχωση κυρίως, την επαναπροκήρυξη θέσεων για τις ελλείψεις προσωπικού και τα αναδρομικά.

Οπως ανέφερε, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων καθυστερούν τα χειρουργεία, καθώς υπάρχει μικρότερος αριθμός αναισθησιολόγων από τον προβλεπόμενο.

«Υπάρχει γενικότερα πρόβλημα στις Κλινικές και κυρίως στα χειρουργεία. Θέλουμε επαρκή στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όλων των Τμημάτων, καθώς πολλοί συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται και αποχωρούν».

Τα εν λόγω θέματα θα συζητηθούν εκ νέου με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ενώ η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας καλεί τα μέλη της σε γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 13:00 στο αμφιθέατρο στο ισόγειο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Η Ενωση καλεί τα μέλη της να παραστούν στη γενική συνέλευση.

Αναλυτικά τα προς συζήτηση θέματα είναι τα αναδρομικά, η υποστελέχωση Τμημάτων του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και η επαναπροκήρυξη κενών θέσεων τμημάτων ειδικών ιατρών Νοσοκομείου.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη οι συνθήκες εργασίας – θέρμανση στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου