ΤΟΠΙΚΑ

Κακουργιοδικείου Βόλου: Κάθειρξη 9 ετών σε 36χρονο για απόπειρα βιασμού

κακουργιοδικείου-βόλου-κάθειρξη-9-ετώ-230114

Για περιστατικό που σημειώθηκε σε βάρος 23χρονης στη Λάρισα τον περασμένο Μάιο

Κάθειρξη εννέα ετών και έξι μηνών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα βιασμού και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Στις 22 Μαΐου του 2019 ο καταδικασθείς φέρεται να επιτέθηκε σε 23χρονη κοπέλα, ενώ εκείνη έμπαινε στην πολυκατοικία όπου κατοικεί μετά από νυχτερινή διασκέδαση και στη συνέχεια να επιχείρησε να τη βιάσει. Το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι μετά την απόφαση ο καταδικασθείς οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές Γρεβενών.

Απολογούμενος χθες στη δίκη ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε στην κοπέλα, όμως ισχυρίστηκε ότι ο σκοπός του δεν ήταν να τη βιάσει, αλλά να την κάνει να αισθανθεί μειονεκτικά. Να της δείξει το μόριό του και να τη χτυπήσει. Ο 36χρονος είπε ότι είχε χωρίσει από σχέση του και είχε πληγωθεί. Υποστήριξε λοιπόν ότι ήθελε να πληγώσει γυναίκες, όμως εκείνο το βράδυ ήταν μεθυσμένος και δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του.

Ωστόσο ο ισχυρισμός του δεν έγινε αποδεκτός από το Κακουργιοδικείο Βόλου, που τον καταδίκασε όπως κατηγορούταν.

Στην αγόρευσή του ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής είπε ότι ο 36χρονος εγκλώβισε την παθούσα στην είσοδο της πολυκατοικίας προκειμένου να μην έχει δυνατότητα διαφυγής, της τράβηξε τα μαλλιά, της έριξε σφαλιάρες, την κλώτσησε στο κεφάλι. Επισήμανε ότι τα χτυπήματα δεν ανέτρεψαν το πάθος του δράστη και την ανάγκη του για ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του. Επικαλέστηκε, τέλος, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας για την παράταση της κράτησης του 36χρονου, που χαρακτηρίζει τον δράστη βίαιο και ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει μηδενική συναισθηματική νοημοσύνη και ότι υπερισχύουν ο απόλυτος θυμός του και η τιμωρία που θέλει να δώσει.

Αντίθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης του 36χρονου αναφέρθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα και ισχυρίστηκε ότι οι τελεσθείσες πράξεις δεν συνιστούν απόπειρα βιασμού. Υποστήριξε ότι υπήρξε μία μορφή εξαναγκασμού, αλλά τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ήθελε να επιδείξει στην παθούσα το μόριό του με τη βία και όχι να τη βιάσει. Προς επίρρωση επικαλέστηκε προγενέστερη επίθεση στις αρχές του Μάη και τόνισε ότι σε εκείνη την περίπτωση υπήρχε βιντεοληπτικό υλικό και έτσι ο κατηγορούμενος δεν παραπέμφθηκε σε Κακουργιοδικείο για απόπειρα βιασμού, αλλά στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για σωματική βλάβη.

«Οι δύο υποθέσεις είναι ταυτόσημες. Ο κατηγορούμενος δεν άγγιξε καμία από τις κοπέλες», πρόσθεσε.

Επισημαίνεται ότι η 23χρονη κοπέλα σώθηκε από το βιασμό καθώς μπόρεσε να αντιδράσει αστραπιαία. Χτύπησε τον καταδικασθέντα στο πρόσωπο με τα κλειδιά που κρατούσε, ενώ ταυτόχρονα καλούσε σε βοήθεια και πάλευε μαζί του.

Ο επίδοξος βιαστής πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, όμως η 23χρονη είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του και έδωσε την περιγραφή του στους αστυνομικούς. Η σύλληψή του ήταν θέμα χρόνου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου