ΑΛΜΥΡΟΣ

Επέκταση της ανακύκλωσης σε Σούρπη και Πτελεό

επέκταση-της-ανακύκλωσης-σε-σούρπη-κα-231075

Προγραμματίζει η δημοτική αρχή Αλμυρού, με την προμήθεια κάδων και απορριμματοφόρου.

Σύμβαση με εταιρεία ανακύκλωσης για επέκταση του προγράμματος σε Σούρπη και Πτελεό προγραμματίζει η δημοτική αρχή Αλμυρού, η οποία θέλει να επαναφέρει τη δράση σε ολόκληρο τον καλλικρατικό Δήμο.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Παπαϊωάννου λέει ότι για τις ανάγκες του προγράμματος η δημοτική αρχή έχει σκοπό να προμηθευτεί 100 μπλε κάδους και απορριμματοφόρο για ανακύκλωση.

Με τα οχήματα που διαθέτει ήδη η Υπηρεσία γίνεται αποκομιδή μόνο διά χειρός, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος.

Ανακύκλωση απορριμμάτων γίνεται μόνο σε Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Κρόκιο και Πλάτανο κάθε Τρίτη και Παρασκευή οπότε η Υπηρεσία κάνει την περισυλλογή από επιλεγμένα σημεία.

Η Διεύθυνση Καθαριότητα εκτιμάται ότι θα έχει εφοδιαστεί με τους κάδους και το νέο απορριμματοφόρο το Πάσχα οπότε το πρόγραμμα θα υλοποιείται πλέον σε καθημερινή βάση σε ολόκληρο τον καλλικρατικό Δήμο.

Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού αποδέχτηκε ποσό ύψους 150.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την προμήθεια νέου απορριμματοφόρου συλλογής απορριμμάτων, ενώ η δημοτική αρχή προγραμματίζει την προμήθεια ακόμη ενός οχήματος.

Ο κ. Παπαϊωάννου λέει ότι στόλος είναι γερασμένος. «Σκεφτείτε ότι το τελευταίο απορριμματοφόρο ήρθε το 2013 και είναι μεταχειρισμένο. Εχουμε συνολικά πέντε απορριμματοφόρα, αλλά είναι παλιά. Στη Σούρπη έχουμε ακόμη τη βαρέλα. Με τα δύο νέα οχήματα θα καλύψουμε ικανοποιητικά τις ανάγκες του Δήμου και όλο το φάσμα της αποκομιδής των απορριμμάτων», προσθέτει.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την Υπηρεσία είναι η έλλειψη προσωπικού. «Με τη λήξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αποχώρησαν από τη Διεύθυνση 60 εργαζόμενοι και η Υπηρεσία απογυμνώθηκε. Το μόνο θετικό νέο ήταν ότι οι δέκα εργαζόμενοι στο 8μηνο πρόγραμμα κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη και πέτυχαν να παραμείνουν στη Διεύθυνση. Το προσωπικό καταφέρνει να παίρνει σταδιακά τις άδειες και τα ρεπό του», λέει ο αντιδήμαρχος.

Η Διεύθυνση αναμένει την έναρξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Μέχρι την άνοιξη αν δεν αλλάξει η κατάσταση, τότε θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα. Η Υπηρεσία έδωσε αγώνα για να επαναφέρει την πόλη στην καθημερινότητα και να αφαιρέσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Τέλος, σχετικά με την απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων η Διεύθυνση συνεχίζει το πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και προχωρεί στην απομάκρυνση των αυτοκινήτων σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες και ιδιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου