ΤΟΠΙΚΑ

Πυροσβέστης διέσχισε με το ποδήλατό του δεκαπέντε χώρες

πυροσβέστης-διέσχισε-με-το-ποδήλατό-τ-232624

Κάνοντας διαδρομή από το Βόρειο Ακρωτήρι της Νορβηγίας στην Ταρίφα της Ισπανίας – Τώρα ετοιμάζεται για την Αμερική

Διέσχισε με το ποδήλατο του ολόκληρη την Ευρώπη, με αφετηρία του το τελευταίο σύνορό της, το Βόρειο Ακρωτήρι της Νορβηγίας και κατάληξη το νοτιότερο σημείο της, την Ταρίφα της Ισπανίας. Ο 46χρονος πυροσβέστης Βασίλης Καραγεώργος, που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδήλατο αποτελεί για εκείνον μέσο έκφρασης, το καλοκαίρι του 2019 ποδηλατούσε επί 32 μέρες, καλύπτοντας απόσταση 7.500 χιλιομέτρων. Ξεπέρασε για άλλη μία φορά τον εαυτό του και διέσχισε με το ποδήλατό του δεκαπέντε χώρες βγαίνοντας έβδομος στον διαγωνισμό Ultra Distance Self Support.

Για τη μοναδική εμπειρία μιλά σήμερα στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ανοίγει την ψυχή του. Ποδηλατούσε στο κρύο, το χιονόνερο, τη βροχή, τον καύσωνα. Λέει ότι πέρασε από δάση, βουνά, την υψηλότερη ασφαλτοστρωμένη κορυφή της Ευρώπης, το Πίκο Ντε Βελέτα. Δεν μετάνιωσε ούτε μία στιγμή. Αντίθετα, φέτος προγραμματίζει ταξίδι για την Αμερική στις 7 Ιουνίου.

Θα διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα φθάσει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Θα ξεκινήσει από το Πόρτλαντ του Σιάτλ και θα τερματίσει στη Βιρτζίνια.

H ζωή του περιστρέφεται γύρω από τη μεγάλη του αγάπη το ποδήλατο και σε αυτήν έχει δίπλα του την οικογένειά του, τους συναδέλφους του, τους φίλους, ντόπιους επιχειρηματίες που στηρίζουν την προσπάθειά του.

«Δεν μπορώ χωρίς αθλητισμό. Μου αρέσει η περιπέτεια. Θέλω να βάζω στόχους και να τους πραγματοποιώ. Ο καθένας μπορεί να το κάνει.Στην περίπτωση μου το πιο δύσκολο ήταν η απόφαση να φθάσω σε μία βόρεια χώρα μόνος μου, με το σακίδιο και το ποδήλατο και ναδιασχίσω δεκαπέντε χώρες στην Ευρώπη, να φθάσω στην άλλη άκρη της Ευρώπης», λέει ο ίδιος.

Επάνω του είχε τα απολύτως βασικά. Λίγα ποδηλατικά ρούχα, τροφές, κάποια φάρμακα, εργαλεία για τυχόν ζημιές. Σε ένα δάσος, στη Φινλανδία, η ρόδα του ποδηλάτου του έσκασε και έπρεπε να την αντικαταστήσει. Ποδηλατούσε συνεχώς με ένα σακίδιο στην πλάτη, ενώ διανυκτέρευε σε ξενοδοχεία αλλά και στην ύπαιθρο, σε απίστευτα μέρη, που δεν μπορούν να σβηστούν εύκολα από τη μνήμη.

Στο ταξίδι δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή. Ούτε όταν βρισκόταν στη Φινλανδία, που όπως λέει έβλεπε τάρανδους να πετάγονται απότομα στη μέση του δρόμου. Ούτε όταν ήταν στις Αλπεις που επικρατούσε παγετός και οι κατηφόρες ήταν επικίνδυνες. Ούτε όταν πέρασε από ερημικά σημεία της Βαλτικής, της Πολωνίας και της Τσεχίας. Οι δρόμοι, όπως περιγράφει, ήταν ήσυχοι και ήταν μόνος.

Συνολικά 31 άτομα συμμετείχαν στην εν λόγω διοργάνωση. Ομως, τερμάτισαν τη διαδρομή εντός ορίων οι 11. Ο κ. Καραγεώργος βγήκε έβδομος και όταν επέστρεψε στο σπίτι του έμοιαζε με ναυαγός.

«Τα συναισθήματα ήταν φοβερά και ανάμεικτα. Υπήρχαν συγκίνηση και χαρά. Η οικογένειά μου, οι φίλοι, οι γνωστοί, ήταν όλοι δίπλα μου. Ενα κομμάτι της ψυχής έμεινε πραγματικά σε αυτό το ταξίδι. Εχω μνήμες όπως από το Βόρειο Ακρωτήρι που δεν μπορούν να σβήσουν. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία», περιγράφει ο ίδιος.

Οι συμμετοχές στην αγώνα ήταν από όλο τον κόσμο, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Σκωτία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αμερική, τη Γερμανία, την Αυστρία. Ο κ. Καραγεώργος ετοιμάζεται τώρα για το νέο του ταξίδι. Σκοπός του είναι να πάει φέτος στην Αμερική.

«Όταν είσαι στην άκρη του πουθενά πονάει το κορμί σου αλλά δεν σταματάς, συνεχίζεις. Ερχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου. Μετά την εμπειρία αυτή είναι όλα εύκολα», περιγράφει και μεταφέρει το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί, αρκεί να σηκωθεί από την πολυθρόνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου