ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για τα στοιχεία του 22χρονου που σκοτώθηκε στον Λαύκο

ερευνα-για-τα-στοιχεία-του-22χρονου-που-234273

Συνεργασία με τις πακιστανικές αρχές για την ταυτοποίηση του εργάτη – Σε αναμονή για το πόρισμα της Διεύθυνσης Μεταλλείων

Εμπλοκή στην αστυνομική προανάκριση για τα ακριβή αίτια πρόκλησης του δυστυχήματος στο λατομείο μαρμάρου στη θέση Σαρακίνικο της Τοπικής Κοινότητας Λαύκου του Δήμου Νοτίου Πηλίου τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αμφισβήτηση των στοιχείων ταυτότητας του 22χρονου Πακιστανού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, όταν, ενώ εργαζόταν, μεγάλο κομμάτι μαρμάρου, που ζύγιζε μισό τόνο, αποκολλήθηκε από βράχο και τμήμα του χτύπησε τον άτυχο νέο στο κεφάλι και στα χέρια.

Συγκεκριμένα, φίλος του άτυχου νέου φέρεται να είπε ότι είναι άλλη η ταυτότητα του νεκρού εργάτη από αυτή που είναι γνωστή στην Αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές έλαβαν αποτυπώματα του θύματος και τα έστειλαν στις πακιστανικές αρχές προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση της σορού, όμως επρόκειτο για μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.

Επιπλέον, χωρίς πιστοποιητικό θανάτου δεν μπορεί να γίνει μεταφορά της σορού στο εξωτερικό, εν προκειμένω στο Πακιστάν, την πατρίδα του άτυχου άνδρα, ούτε και ταφή. Ετσι καταβάλλονται προσπάθειες για διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ολο αυτό το διάστημα φίλοι του θύματος δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και επισκέπτονται το Νοσοκομείο Βόλου για να ενημερωθούν πού βρίσκεται η διαδικασία.

Η σορός του άτυχου εργάτη παραμένει στα ψυγεία του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Στο μεταξύ, η προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου για τα ακριβή αίτια πρόκλησης του δυστυχήματος είναι υπό πλήρη εξέλιξη. Οι καταθέσεις μαρτύρων έχουν ολοκληρωθεί και ολοκληρώνεται η δικογραφία σύμφωνα με τις οδηγίες της Εισαγγελίας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκκρεμότητα είναι η παραλαβή του πορίσματος από τη Διεύθυνση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στον τόπο του δυστυχήματος λίγες μέρες μετά από την τραγωδία.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου στις 15:15. Ο τραυματισμός του 22χρονου ήταν πολύ σοβαρός.

Συνάδελφοί του ανέλαβαν να τον μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και παράλληλα ενημέρωσαν το ιατρικό προσωπικό ότι πρόκειται να μεταφέρουν βαριά τραυματία, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ομως, όταν ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας δεν διατηρούσε τις αισθήσεις του. Οι γιατροί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τον επαναφέρουν.

Παρά τις γενναίες προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς, ο 22χρονος δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Ο άτυχος εργάτης κατοικούσε τα τελευταία δύο με τρία χρόνια στη Μηλίνα. Δεν είχε δική του οικογένεια και συγκατοικούσε σε χώρο που νοίκιαζε με συμπατριώτες του. Ηταν εργατικός και είχε όνειρα, όμως το νήμα της ζωής κόπηκε εντελώς αιφνίδια και απρόσμενα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου