ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκες για την υπόθεση διακίνησης 1,5 κιλού κάνναβης

καταδίκες-για-την-υπόθεση-διακίνησης-15-234730

Ολοκληρώθηκε η δίκη των 23 συνολικά ατόμων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Ποινές φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στους τρεις από τους 23 κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης ποσότητας κάνναβης βάρους ενάμιση κιλού στην Αγριά τον Ιούλιο του 2018.

Η κατηγορία σύστασης, διεύθυνσης και ένταξης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών κατέπεσε στο δικαστήριο, το οποίο δεν δέχτηκε ούτε και την πρόταση της εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας σε σύσταση συμμορίας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, Αλβανό ηλικίας 31 ετών και δύο ημεδαπούς ηλικίας 26 και 20 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τους αναγνώρισε τα κατά περίπτωση ελαφρυντικά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, της μετεφηβικής ηλικίας και του σύννομου βίου.

Η δίκη των 23 ολοκληρώθηκε χθες στο δικαστήριο μετά από τρεις συνεδριάσεις. Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα. Δεκαεφτά κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση σε βαθμό πλημμελήματος και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών έως πέντε μηνών και τρεις απαλλάχτηκαν, επειδή αποφασίστηκε ότι έκαναν περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η δίκη συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων που ισχυρίστηκαν ότι οι κατηγορούμενοι ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών και ότι κανένας από τους συλληφθέντες δεν λειτουργούσε με στόχο τον προσπορισμό κέρδους.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου