ΤΟΠΙΚΑ

Στάση αναμονής για τα τέλη ταξινόμησης

στάση-αναμονής-για-τα-τέλη-ταξινόμηση-235395

«Βροχή» τα ειδοποιητήρια σε κατόχους αυτοκινήτων – Προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη

Στάση αναμονής αποφάσισαν να τηρήσουν οι θιγόμενοι από τις ειδοποιήσεις των Εφοριών Βόλου και Νέας Ιωνίας για τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων, που αγοράστηκαν και τέθηκαν ήδη σε κυκλοφορία από τα έτη 2001 και 2002.

Σε συγκέντρωση χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, όπου συναντήθηκαν περί τους 50 θιγόμενους, ο Γιάννης Μαστρογιάννης και η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε για τη διαχείριση του θέματος ενημέρωσαν τους θιγόμενους για τις εξελίξεις.

Ο κ. Μαστρογιάννης είπε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο ενημερώθηκε ότι έγινε συζήτηση για το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα διευθετηθεί το θέμα, είτε με διαγραφή οφειλών, είτε με νομοθετική ρύθμιση.

«Είμαστε σε αναμονή αποφάσεων», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί λύση.

Οι εξελίξεις δημιούργησαν αισιοδοξία για την τροπή που παίρνει η υπόθεση, με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να επισημαίνουν ότι οι οφειλές τοκίζονται, ενώ πέρασαν ήδη τέσσερις μήνες.

Ο κ. Μαστρογιάννης επισημαίνει ότι ακόμη και αυτή τη στιγμή αποστέλλονται νέες ειδοποιήσεις.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν ποσά της τάξεως των 75 και 85 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη υψηλότερα, της τάξεως των 300 ευρώ, για τέλη ταξινόμησης που ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη καταβάλει.

Ενας από τους παρευρισκόμενους, ο Ιωάννης Τσαρδακάς, τόνισε ότι καλούνται να πληρώνουν τέλη ταξινόμησης για αυτοκίνητα που απέκτησαν πριν πολλά χρόνια.

Είπε ότι έκαναν προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη και ζητήθηκε ενημέρωση από τον διευθυντή της Δ.Ο.Υ.

«Στην απάντησή του ο διευθυντής παραδέχεται ότι κάποια γραφεία διεκπεραίωσης πλαστογραφούσαν και χρησιμοποιούσαν υπηρεσιακές σφραγίδες σε δημόσια έγγραφα», τόνισε. «Αυτό μας αθωώνει», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ο διευθυντής λέει στον Συνήγορο ότι η υπαιτιότητα είναι άλλων».

Ατομικές ειδοποιήσεις έχουν λάβει εκατοντάδες Βολιώτες, με το συνολικό ποσό οφειλής από τα τέλη ταξινόμησης να ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου