ΤΟΠΙΚΑ

Προσποιούνται τους ψυχικά πάσχοντες και ζητούν ελεημοσύνη…

προσποιούνται-τους-ψυχικά-πάσχοντες-239156

Οργή και αγανάκτηση προχθές στην παραλία του Βόλου με τρεις Ρομά επαίτες

Εμφανίζουν «μαϊμού» κάρτες ότι είναι ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Δρομοκαΐτειο και ποντάροντας στην ευαισθησία του κόσμου για τα δήθεν ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιτυγχάνουν να πωλούν μπλοκάκια και στιλό, λέγοντας ότι συγκεντρώνουν χρήματα για να διοργανώσουν εκδρομή στον Αγ. Νικόλαο.

Τρεις Ρομά απατεώνες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, δοκίμαζαν προχθές το πρωί στην παραλία του Βόλου την ευαισθησία των πολιτών, εμφανιζόμενοι σαν άτομα με ειδικές ανάγκες, γεγονός που προκάλεσε οργή και αγανάκτηση. Οι κάρτες που εμφάνιζαν στον κόσμο για να αποδείξουν ότι είναι ψυχικά πάσχοντες, όπως κατήγγειλε αναγνώστης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, Βολιώτης ηλικίας 40 ετών, είναι πλαστές, ενώ καμία καμπάνια δεν διοργανώνει το Δρομοκαΐτειο για ασθενείς.

«Κατανοώ την ανάγκη κάποιου να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και να ζητεί ελεημοσύνη. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ατόμου με ειδικές ανάγκες. Είναι ντροπή. Αίσχος», λέει αγανακτισμένος ο 40χρονος, διατυπώνοντας παράλληλα τη λύπη του που οι τρεις νέοι σκαρφίστηκαν τέτοιο τρόπο για να συγκεντρώσουν χρήματα.

Ο ίδιος τυγχάνει άτομο με ειδικές ανάγκες και όπως λέει τα άτομα με ανάγκες δεν προβαίνουν σε παρόμοιες πράξεις. Οι τρεις Ρομά πλησίασαν τον 40χρονο σε διαφορετικές στιγμές και ο πολίτης ενίσχυσε οικονομικά τον έναν με δύο ευρώ. Εκπληκτος όμως άκουγε λίγη ώρα αργότερα τους άλλους δύο νεαρούς να του λένε ότι δεν είχαν καμία σχέση με τον Ρομά που ενίσχυσε οικονομικά, ότι δεν ήταν παρέα, να επιμένουν να ζητούν οικονομική ενίσχυση και εκείνοι.

Οταν επέστρεψε στο σπίτι του επικοινώνησε με τη γραμματεία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου για να διαπιστώσει τι συνέβη και πληροφορήθηκε ότι οι υποψίες του ήταν βάσιμες.

«Είναι ανήθικο να επικαλείται κανείς την ιδιότητα του ΑμεΑ με τέτοιο τρόπο», επανέλαβε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αγανακτισμένος.

Οι τρεις Ρομά συνεχίζουν να πωλούν μπλοκάκια και στιλό σε ανυποψίαστους Βολιώτες που ευαισθητοποιούνται, βλέποντας την κάρτα ασθενούς και εν μέσω κρίσης. Στην Αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε καταγγελία. Ομως, οι τρεις Ρομά πλησιάζουν πολίτες του Βόλου τουλάχιστον εδώ και δύο με τρεις μέρες και εξαπατούν τον κόσμο. Πιθανότατα επισκέφτηκαν τον Βόλο από άλλες πόλεις και βρίσκονται εδώ προσωρινά ίσως εκτελώντας εντολές κάποιου κυκλώματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου