ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκατοντάδες αιτήματα στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμυρού

εκατοντάδες-αιτήματα-στο-κέντρο-κοιν-239635

Ο απολογισμός δράσης της κοινωνικής δομής του Δήμου Αλμυρού για το 2019.

Αυξήθηκαν κατακόρυφα τα αιτήματα, που κατατέθηκαν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμυρού το 2019. Περισσότεροι από 1.500 πολίτες απευθύνθηκαν στην κοινωνική δομή για χορήγηση επιδομάτων, όπως ΚΕΑ, στέγασης, προνοιακά αναπηρικά και άλλα.

Το προσωπικό εξέτασε συνολικά 1.523 αιτήματα από 1.000 που είχαν υποβληθεί το 2018. Οι ωφελούμενοι της δομής ανήλθαν στους 408 από 384.

Ακόμη, υπήρξαν πολλοί πολίτες που αιτήθηκαν συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και στήριξη στην αναζήτηση εργασίας.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Ενημερώνει τους πολίτες για τα επιδόματα που δικαιούνται, τους φορείς, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Εκεί μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας εστιάζει αφενός στην υποδοχή, ενημέρωση και διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου στην ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Στόχος είναι να αποτελέσει ένα «frontdesk» υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό είτε σε εθνικό επίπεδο.

Οι υπηρεσίες που παρέχει η δομή κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στην υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη των πολιτών, ο δεύτερος στη συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και ο τρίτος στην παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Αλμυρού, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, άνεργοι, άτομα με αναπηρία και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Η κοινωνική δομή στελεχώνεται από ψυχολόγο και δύο κοινωνικούς λειτουργούς. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00 – 15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 2422026366 και 2422350232, email [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου