ΤΟΠΙΚΑ

Διαρρήκτες με …ακριβά γούστα είχαν ρημάξει σπίτια στον Βόλο

διαρρήκτες-με-ακριβά-γούστα-είχαν-ρη-243438

Ανοιγαν σπίτια και τα άδειαζαν από λίρες, κοσμήματα και μετρητά – Παραδειγματικές ποινές και σε δύο Βολιώτες σε άλλη υπόθεση

«Καμπάνα» για κλοπές στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε προχθές ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς μετατροπή, χωρίς αναστολή, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη σε τρεις Ρομά, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για κλοπή αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν στις 17 Δεκεμβρίου 2018 σε οικία στο Φυτόκο απ’ όπου άρπαξαν τρεις σταυρούς, βέρα, μονόπετρο, σετ με μαργαριτάρια και λίρες Αγγλίας άγνωστης αξίας. Ο διαρρήκτες αφαίρεσαν ακόμη το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ έκλεψαν tablet και κινητά τηλέφωνα.

Σε λιγότερο από 24ωρο από την εν λόγω κλοπή χτύπησαν σε οικία στον Βόλο και έκλεψαν διάφορα κοσμήματα, όπως σκουλαρίκια με διαμαντάκια, ενώ δύο μέρες νωρίτερα διέρρηξαν οικία στις Αλυκές απ’ όπου αφαίρεσαν βραχιόλι, κολιέ, σκουλαρίκια και ρολόγια συνολικής αξίας 600 ευρώ.

Από την περαιτέρω προανάκριση μετά την εξιχνίαση των κλοπών είχε διαπιστωθεί ότι οι ίδιοι δράστες είχαν ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου 2018 σπίτι στον Ριζόμυλο, από το οποίο έκλεψαν έξι χρυσές λίρες, αλυσίδα, δαχτυλίδια, σταυρούς και σκουλαρίκια, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 2.100 σε μετρητά.

Προχθές στη δίκη παρόντες ήταν μόνο οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 23 και 22 ετών, εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη κρατούμενος φυλακών. Οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν τις κλοπές, όμως δεν ζήτησαν «συγγνώμη» για τις πράξεις τους. Το Δικαστήριο τους έκρινε ένοχους. Στον τρίτο κατηγορούμενο, που απουσίαζε από τη δίκη, επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης ενός μηνός, καθώς οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει επάνω του και ποσότητα κάνναβης.

Δεύτερη καταδίκη

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκδίκασε προχθές άλλη μία υπόθεση με κλοπές και καταδίκασε δύο Βολιώτες, ηλικίας 22 και 20 ετών, σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με αναστολή. Οι δύο καταδικασθέντες διέπραξαν τρεις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής. Βραδινές ώρες 23ης Ιανουαρίου 2019 ξημερώματα 24ης Ιανουαρίου 2019 άνοιξαν καφέ – πιτσαρία στα Λεχώνια απ’ όπου αφαίρεσαν το ποσό των 400 ευρώ και οπωροπωλείο στην Αγριά από το οποίο πήραν το ποσό των 45 ευρώ, ενώ έκλεψαν από την ίδια περιοχή και μοτοσικλέτα. Τέλος, προσπάθησαν να διαρρήξουν πρακτορείο ΟΠΑΠ και το ΚΕΠ του Δήμου Βόλου στα Λεχώνια, όμως δεν τα κατάφεραν για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεώς τους. Στους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου