ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες τουρίστες στο Πήλιο –Πληρότητα 100% στα καταλύματα

εκατοντάδες-τουρίστες-στο-πήλιο-πλη-245934

Χάνια, Μακρινίτσα, Πορταριά πλημμύρισαν από κόσμο

Ξεπέρασε το 95% η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα του Πηλίου το τριήμερο των Φώτων. Σε Χάνια, Μακρινίτσα, Πορταριά η τουριστική κίνηση άγγιξε τα ύψη, γεγονός που σκόρπισε διάχυτη ικανοποίηση.

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστας Λεβέντης, είπε ότι ιδιαίτερα στα υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία η πληρότητα έφθασε στο 100%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπολογίζεται ότι περίπου 2.300 επισκέπτες επέλεξαν το Πήλιο για το τριήμερο των Φώτων. Κατά κύριο λόγο οι επισκέπτες ήταν Αθηναίοι και σε μικρότερο βαθμό Θεσσαλονικείς, ενώ υπήρξαν και πολύ λίγοι Κύπριοι και αρκετοί ξένοι τουρίστες, όπως Αυστριακοί, Γερμανοί, Ισραηλινοί και Γάλλοι που έχουν σπίτια στο Πήλιο.

Στο υπόλοιπο Πήλιο η πληρότητα ήταν περίπου στο 60%, ενώ η κίνηση στο βουνό των Κενταύρων συνεχίζεται, καθώς πολλοί εργάζονταν στις γιορτές των Χριστουγέννων και άφησαν για μετά την Πρωτοχρονιά τις χειμερινές τους διακοπές.

Πολύ καλή χαρακτήρισε την τουριστική κίνηση σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και Χάνια και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, τονίζοντας ότι οι επισκέπτες είναι εκατοντάδες.

Αντίθετα, για το Ανατολικό και Κεντρικό Πήλιο εξέφρασε μερική ικανοποίηση, αποδίδοντας τις πληρότητες στην «επιδρομή των δελτίων ειδήσεων για τον καιρό», όπως ανέφερε.

Ο κ. Ζαφείρης είπε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού περιμένουν το 2020 να γίνουν ενέργειες ώθησης του κλάδου από πλευράς της Πολιτείας. «Θα πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μνεία έκανε και στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών και τέλους διανυκτέρευσης.

«Το 2020 περιμένουμε να γίνουν διάφορες κινήσεις από την Πολιτεία. Οι ασφαλιστικές εισφορές να μειωθούν και όχι να ισχύσει η κοροϊδία της μείωσης του 5% στην επόμενη πενταετία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προβολή στον εναλλακτικό τουρισμό και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τέλος διανυκτέρευσης.

«Την πρώτη χρονιά που καθιερώθηκε, το κράτος εισέπραξε 150 εκατ. ευρώ από 75 εκατ. ευρώ που ανέμενε, ενώ φέτος οι εισπράξεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Εφόσον λοιπόν εισπράχθηκαν περισσότερα χρήματα από τα αναμενόμενα, δεν θα πρέπει ο φόρος να καταργηθεί;», διερωτήθηκε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου