ΑΛΜΥΡΟΣ

Ολοκληρώνονται τα έργα ύδρευσης στην Ευξεινούπολη

ολοκληρώνονται-τα-έργα-ύδρευσης-στην-246531

Το επόμενο τετράμηνο δίνονται προς χρήση από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού

Προς ολοκλήρωση οδεύουν δύο σημαντικά έργα στην Ευξεινούπολη που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και του εξωτερικού δικτύου έχει πραγματοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό και μέχρι τον Απρίλιο τα δίκτυα ύδρευσης θα έχουν δοθεί προς χρήση.

Ο τεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού, Δημήτρης Στεργίου, ενημέρωσε ότι «το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, που είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, αντικαταστάθηκε με πολυαιθυλένιο τελευταίας γενιάς και απομακρύνθηκαν οι αμιαντοσωλήνες. Απομένει μόνο να γίνει η σύνδεση και να ολοκληρωθεί η κατασκευή, που θα πραγματοποιηθούν εντός του προσεχούς διμήνου», ανέφερε.

Στο τελικό στάδιο προχωρεί και το εξωτερικό δίκτυο και οι αγωγοί ύδρευσης, που θα μεταφέρουν νερό από τις γεωτρήσεις, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή έχει υλοποιηθεί το 70% – 80% του φυσικού αντικειμένου του έργου και έχουν τοποθετηθεί καινούργιοι αγωγοί με πολυαιθυλένιο, καθώς οι παλαιότεροι είχαν διαρροές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην τροφοδοσία του δικτύου με νερό», ενημέρωσε ο ίδιος.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή δεξαμενής, η οποία έχει υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της. Η δεξαμενή θα είναι χωρητικότητας 400 κυβικών μέτρων, ενώ ο υφιστάμενος υδατόπυργος είναι χωρητικότητας 80 κυβικών μέτρων. Το εξωτερικό δίκτυο αναμένεται να παραδοθεί τον Απρίλιο.

Εργα αποχέτευσης σε Αμαλιάπολη και Σούρπη

Προβλήματα φαίνεται να προκύπτουν στο έργο αποχέτευσης στην Αμαλιάπολη, που αυτή τη στιγμή δεν εκτελούνται εργασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο Αλμυρού, η πρόοδός του είναι μικρή. Ωστόσο, το έργο που είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, ενώ η υλοποίησή του είναι αναγκαία για την Αμαλιάπολη, που δεν διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης.

Αντίθετα το δίκτυο αποχέτευσης στη Σούρπη, που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, ολοκληρώνεται, όπως και ο αγωγός μεταφοράς των λυμάτων από τη Σούρπη προς το Βιολογικό του Αλμυρού. Απομένει να κατασκευαστούν τα αντλιοστάσια στον αγωγό μεταφοράς.

Μελέτη για το δίκτυο του Αλμυρού

Η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει καταθέσει μελέτη και περιμένει την έγκριση για την αντικατάσταση του υπολοίπου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αλμυρού. Το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ αφορά σε αντικατάσταση δικτύου σε έκταση 30 χιλιομέτρων. Το υπόλοιπο τμήμα του δικτύου είχε αντικατασταθεί παλαιότερα και οι σωλήνες του είναι κατασκευασμένοι από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου